Les Tourelles de Longueville

Tyyppi: Punaviini
Maa: Ranska
Valmistaja: Château Pichon Longueville
Alue: Bordeaux
Koko: 0.75 l
Hinta: 35.2 e
Pakkaus: Kertapullo
Arvosana: Tähti Tähti Tähti
(
Tähti Tähti Tähti )
Rek. käyttäjien arvosana
Arvosteluita: 1
Suosituksia: 0
Pettymyksiä: 0
Ostoslistalla: 0
  • Viinistä ei ole kirjattu taustatietoja. Rekisteröityneet käyttäjät voivat lisätä puuttuvia taustatietoja. Voit rekisteröidä oman tunnuksen täällä.
Lisää arvostelu

Uusi arvostelu

Arvostelija:

Vuosikerta:

Hinta/Laatu:

Arvostelu:

Arvostelut

vhild (rek.)

03/2009

Vuosikerta: 2004

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Médocin huipputilan, 2. kasvuluokituksen saaneen Pichon Longuevillen kakkosviini, Les Tourelles de Longueville Alkon valikoimassa oli iloinen löytö. Itse asiassa tämä pullo oli kolmanneksi viimeinen mitä maasta löytyi. Kakkosviineissä pääsee usein aistimaan sitä auraa, mikä vallitsee huomattavasti kalliimpien "Grand Vinien" ympärillä, ja monesti laatu on luokitellun kasvuluokan tasolla. Maistoin viimeksi tätä viiniä vuoden 2002 viinimessuilla jolloin vuosikerta oli 1997. Tuolloin hajanaiset muistiinpanot käsittivät määreet "hapokas", "pureskeltava" ja "pehmeä".

Vuoden 2004 pullossa on yllättäen muovinen kierrekorkki, mikä on sikäli hyvä merkki, että viinin annetaan ymmärtää olevan juotavissa nuorenakin.
Väri on tumma ja syvä, lähes musta, ja tuoksussa on täyteläistä mustaherukkaa. Maku on täyteläinen, leveä, hieman tamminen, ja siinä on pehmenevät tanniinit. Hyvä hedelmä ja hapokkuus kantavat keskipitkään jälkimakuun. Ajan myötä makumaailma täydentyy nahan aromeilla. Paras tämän kevään Bordeauxilaisista so far.

Kiinnostuksen ja keskiarvon kehitys

 
 

Viinin pikavalitsin