Marsannay Clos de Jeu

Tyyppi: Punaviini
Maa: Ranska
Valmistaja: Domaine Charles Audoin
Alue: Bourgogne
Koko: 0.75 l
Hinta: 23.1 e
Pakkaus: Kertapullo
Arvosana: Tähti Tähti Tähti Tähti
(
Tähti Tähti Tähti Tähti )
Rek. käyttäjien arvosana
Arvosteluita: 2
Suosituksia: 1
Pettymyksiä: 0
Ostoslistalla: 0
  • Viinistä ei ole kirjattu taustatietoja. Rekisteröityneet käyttäjät voivat lisätä puuttuvia taustatietoja. Voit rekisteröidä oman tunnuksen täällä.
Lisää arvostelu

Uusi arvostelu

Arvostelija:

Vuosikerta:

Hinta/Laatu:

Arvostelu:

Arvostelut

hka (rek.)

10/2010

Vuosikerta: 2005

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Ensimmäistä kertaa törmäsin pulloon, jossa korkki oli yläpinnasta vihreän homeen peitossa. Muilta osin korkki oli kunnollinen (kyljet ja alaotsa). Alaotsan väri ja tuoksu oli hyvä, korkki kiinteä, ehjä tiukasti kiinni sekä pitkä (50mm).

Viinin väri hyvä violetti. Tuoksu hienostunut. Siinä on miellyttävää ”makeaa” herukkaisuutta, parfyymimaisuutta ja vienoa mausteisuutta.

Maku seuraa tuoksua. Hyväilevän pehmeä suutuntuma. Ei aavistustakaan kirpeydestä. Todella miellyttävä tuttavuus. Tätä voisi nauttia ihan sellaisenaan ilman ruokaa ja juustoja, mutta viini toimi myös niiden kanssa.

Harmi, että tuli aikanaan investoitua vain yhteen pullolliseen. Parasta punaviiniä pitkään, pitkään aikaan. Jos tälle ei nyt anna täysiä pisteitä, niin mille sitten.

Tähän loppuun tekisi mieli vielä lisätä: ostan toistekin. No – sitä ei enää Alkosta löydy – sääli!

jtm (rek.)

10/2008

Vuosikerta: 2005

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Tuoksu miedon marjaisa ja väri hailakka. Ohut rakenne. Suussa samanoloinen. Kirpeän karpaloinen ja hivenen multa-aromia mukana. Hapokas ja tanniininenkin. Tänään kokeilen uudelleen jos vaikka herkkutatit kesyttäisivät tämän sisupussin paremmin kuin eilinen tonnikala. En pitäisi tätä ihan löytönä, vähän yksioikoinen aromi. Varmasti paranee kyllä kypsytyksellä ja sitä suosittelenkin ainakin pari vuotta lisää.

Kiinnostuksen ja keskiarvon kehitys

 
 

Viinin pikavalitsin