Domaine Depeyre

Tyyppi: Punaviini
Maa: Ranska
Valmistaja: Domaine Depeyre
Alue: Languedoc-Roussillon
Rypäle: Syrah (50 %), Grenache (25 %), Carignan (25 %)
Koko: 0.75 l
Hinta: 13.26 e
Pakkaus: Kertapullo
Arvosana: Tähti Tähti Tähti Tähti
(
Tähti Tähti Tähti Tähti )
Rek. käyttäjien arvosana
Arvosteluita: 6
Suosituksia: 1
Pettymyksiä: 0
Ostoslistalla: 0
  • Viinistä ei ole kirjattu taustatietoja. Rekisteröityneet käyttäjät voivat lisätä puuttuvia taustatietoja. Voit rekisteröidä oman tunnuksen täällä.
Lisää arvostelu

Uusi arvostelu

Arvostelija:

Vuosikerta:

Hinta/Laatu:

Arvostelu:

Arvostelut

hka (rek.)

02/2009

Vuosikerta: 2005

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Korkki tiukka, kunnoillinen, kuiva pitkähkö (45 mm), hyvä tuoksu. Viinin väri voimakas violetin punainen. Tuoksui vaimon mukaan vanhalle musteelle. Oma arvioini oli: mausteisuutta ja herukkaisuutta. Maussa mausteisuutta, tallia ja nahkaa, Pitkähkö jälkivaikutelma.

Viinin kumppanina nyt vaimon leipoma pizza (kinkku-aura-juusto-ananas-valkosipuli). Viini, vaikka mausteisuus pinnalla, toimi ihan kiitettävästi pizzan kanssa, muttei herättänyt mitään ylistyssanoja.

Bye bye tälle viinille. Tuskin kohtaamme enää uudelleen. Sen verran vaikea tapaus on kyseessä. En oikein löydä sitä vaihtoehtoa, jossa viini olisi täysin kotona.

Arvosanaksi jää ok eli hyvä kolmonen.

Kerttu

11/2008

Vuosikerta: 2005

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Minun mielestäni viini oli hyvää. Parempaa kuin monet aikaisemmin nauttimani.

hka (rek.)

11/2008

Vuosikerta: 2005

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Kolmas tutustuminen tähän ranskalaiseen. Meitä koolla nyt kolme: allekirjoittanut, tytär Kerttu ja vaimo.

Korkki kuiva, hyväntuoksuinen. Väri voimakkaan punainen, aavistuksen violetti, vahva. Tuoksussa tallia ja nahkaa. Runsas ja voimakas. Maku miellyttävän moniulotteinen. Hyvä pitkä jälkimaku.

Viinin kumppanina jälleen Le Rustique-camembert, josta Kerttu lausui: tuoksuu aivan hurjalle, lantulle! Samaa mieltä oli myös vaimo. Mausta Kertun kommentti oli: yllättävän mieto hajuun verrattuna. Oma arvioni oli: juusto istui yhteen viinin kanssa mallikkaasti.

Viini tarjosi meille kolmelle ihan miellyttävän nautintohetken ilman turhia kommervenkkejä. Nyt ei pullossa ollut sakkaa edellisten kahden pullon tapaan. Lisäksi annoimme viinin hengittää reilun tunnin ennen nauttimista.

Oma arvioni tällä kertaa on: ihan ok viini eli 3.

hka (rek.)

08/2008

Vuosikerta: 2005

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Lauantain illanistujaisissa oli nyt vuorossa otsikon ranskalainen. Juustoina Juustoportin tilsit, greyere ja Valion Oltermanni.

Ei kovin hääppöinen yhdistelmä. Viinin korkea alkoholipitoisuus 14,5 % puski läpi. Ehkä parempi ruokaviininä, kuin lipittelyviininä.

Arvosana ei nyt nouse kovin korkealle, mutta kyllä tuo ok eli kolmonen on paikallaan.

hka (rek.)

03/2008

Vuosikerta: 2005

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Näitä pulloja oli Nurmijärven Alkossa 10 kappaletta vaaka-asennossa, joista poimin kaksi viikkoa sitten kaksi itselle pääsiäisviiniksi.

Nautimme pullollisen vaimon kansssa pääsiäisaterian kera.

Tuoksu oli tallia, nahkaa, hienostunut, ei voimakas.

Maku sellaisenaan nautittuna kovahko, suhteellisen pitkä ja melko ohut.

Lampaanpaistin kera maku parani oleellisesti: kovuus tasoittui.

Cesserasta poiketen ei stand-alone-viini, vaan vaatii ruokaa kumppanikseen. jtm:n esittämä arvio siitä, että vaatii vielä muutaman vuoden kypsyttämistä pitänee hyvinkin paikkansa.

Glimmingen Port Salut kelpasi aterian jälkeen viinille mainiosti.

Sakkaa pullon pohjalla. Ehkä käyn ostamassa Alkosta muutaman pullon vuosikertaa 2005 kellariin säilytettäväksi.

Ei ehkä ihan täyttä 5, mutta hyvä 4.

Johannes (rek.)

11/2007

Vuosikerta: 2005

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Tämä on loistava ja voimakas viini, jossa on erinomainen hinta-laatu -suhde.

Väri on hyvin tumma ja syvän sinipunainen. Tuoksu on voimakkaan ja kypsän hedelmäinen; jopa ylikypsiä navetta-aromeja on jo erotettavissa. Maku on hyvin täyteläinen, pehmeä, tamminen, runsaan hedelmäinen ja vahvan alkoholinen. Vaikka viini on miellyttävä ja melko helppo juotava, on siinä kuitenkin omaa erityistä luonnetta. Rypälesekoitteeltaan (Syrah 50 %, Grenache 25 %, Carignan 25 %) viini muistuttaa eteläisen Rhônen tuotteita, mutta ero on silti selvä: tämä on Rhônen viinejä voimakkaampi ja vähemmän pippurinen, mutta myös hyviä Rhôneja yksioikoisempi ja vähemmän hienostunut. Kuitenkin tiettyä kompleksisuutta on viinissä sen verran, että se eroaa ilman muuta edukseen useimmista Uuden maailman voimakkaista hedelmäpommeista.

On hienoa, että laadukkaita Languedoc-Roussillonin viinejä on alkanut tulla Alkon valikoimiin. Château Cesseras oli ensimmäinen askel oikeaan suuntaan, ja nyt tuli yksi hieno edustaja lisää. Ei muuta kuin edelleen uusia tasokkaita Languedoc-Roussilloneja kehiin! Seuraavaksi olisi aika saada myyntiin laatuviinejä Languedoc-Roussillonin parhailta pieniltä ala-alueilta, esimerkiksi Faugèresista. Ne syventäisivät kuvaamme tästä etelä-Ranskan laajasta, kuluttajaystävällisestä ja luonteikkaasta viinialueesta entisestään.

Kiinnostuksen ja keskiarvon kehitys

 
 

Viinin pikavalitsin