Beaune Grèves Vigne de l'Enfant Jésus

Tyyppi: Punaviini
Maa: Ranska
Valmistaja: Bouchard Père & Fils
Alue: Bourgogne
Rypäle: Pinot Noir (100 %)
Koko: 0.375 l
Hinta: 32.8 e
Pakkaus: Kertapullo
Arvosana: Tähti Tähti Tähti Tähti
(
Tähti Tähti Tähti Tähti )
Rek. käyttäjien arvosana
Arvosteluita: 3
Suosituksia: 2
Pettymyksiä: 0
Ostoslistalla: 0
  • Viinistä ei ole kirjattu taustatietoja. Rekisteröityneet käyttäjät voivat lisätä puuttuvia taustatietoja. Voit rekisteröidä oman tunnuksen täällä.
Lisää arvostelu

Uusi arvostelu

Arvostelija:

Vuosikerta:

Hinta/Laatu:

Arvostelu:

Arvostelut

Håkan (rek.)

06/2010

Vuosikerta: 2003

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Kun minä ensimmäisen kerran maistoin tätä viiniä runsas vuosi sitten se ei vielä mielestäni ollut juontikypsä mutta nyt tilanne on toinen.
Jo väri viittaa melko kypsään viiniin ja lasista nousee kohta erittäin miellyttävä, syvä, moniulotteinen ja eloisa bouqet. Aistin mm vadelmaa, karhunvatukkaa, kuivattua luumua, nahkaa ja piipputupakkaa.
Makua vaivaa ensin erittäin kuuman vuosikerran tyypilliset kitkerät tanniinit mutta vähän pidemmän ilmauksen jälkeen nämäkin lopulta nöyrtyvät (viime kerrasta poiketen) ja kohta lasini on täynnä hienoa ja tasapainoista laatuviiniä jonka maku täyttää tuoksun kaikki lupaukset.

Kaikki viittaa siihen että tätä viiniä olisi voinut kypsyttää vielä vähän mutta minulla oli vain nämä kaksi pulloa, jotka muuten taisivat olla viimeiset Suomessa myynnissä olevat. Alko toimitti nämä pullot minulle yli 400 km myymäläsiirtona ja tietysti ilman mitään rahtimaksua. Hyvää palvelua jos mikä.

Burgundit ja riistalinnut ystävystyvät yleensä hyvin ja uunissa paistetun fasaanin kanssa syntyikin todellinen juhlaateria. Käytin kevyesti riistan perusmausteita eli salviaa, mustapippuria ja balsamiviinietikkaa. Pulloon jäi vielä lasillinen viiniä ja sen nautin parin päivän kuluttua rakuuna-kalkkunakastikkeen kanssa mikä myös toimi hyvin.

Voiko näin kallis viini sitten olla hintansa arvoinen? Se on paljolti kiinni ostajan kukkarosta sekä mielentilasta. Kun noustaan korkeampiin hintaluokkiin niin hintaerothän yleensä kasvavat samalla kun laatuerot pienenevät. Kun ajattelee että on olemassa viinejä jotka maksavat kymmenen kertaa enemmän niin olen valmis pitämään tätä burgundia hintansa arvoisena, ainakin tämän kerran - ja ehkä joskus toistekin.

Pisteet: 18 / 20
H/L: 3

gm

08/2008

Vuosikerta: 2003

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Ankan ja appelsiinikastikkeen seuraksi avattiin tämä miniatyyri.
Enpä muista viinistä enää oikein mitään. Tuoksu oli marjaisa, maanläheinen ja moniulotteinen
30 euroa tästä pienestä pullosta saattaa ehkä maksaakin, mutta 60 euroa kokonaisesta olisi kamalaa ryöstöä.

Kiitos kuitenkin Alkolle tästä pienestä pullosta.

jhm (rek.)

02/2008

Vuosikerta: 2003

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Onneksi joskus laatu voi kaikesta huolimatta kompensoida määrää viineissä.Tässä "Jesuslasten viinitarhassa" laatu nousee sellaiselle tasolle että kannattaa maksaa yli 30€ puolikkaasta pullosta jotta saa nauttia Pinot Noirista kun se on lähes parhaimmillaan.

Tuoksu on keskitäyteläinen ja monivivahteinen,löytyy tallia,kahvia ja tummia marjoja.
Maku seuraa aromeilta tuoksua,hyvin runsas,pehmeä,hienosti kehittynyt,marjaisa ja pitkä.Erinomainen tasapaino.
Meni hyvin porsaan sisäfilen kanssa.

Viini on edelleen melko nuorta ja pystyy vain kuvittelemaan miten pehmeä ja hienostunut tämä tulee olemaan muutaman vuoden kuluttua.


Kiinnostuksen ja keskiarvon kehitys

 
 

Viinin pikavalitsin