Mâcon-Azé

Tyyppi: Punaviini
Maa: Ranska
Valmistaja: Domaine de Rochebin
Alue: Bourgogne
Koko: 0.75 l
Hinta: 10.98 e
Pakkaus: Kertapullo
Arvosana: Tähti Tähti Tähti
(
Tähti Tähti Tähti )
Rek. käyttäjien arvosana
Arvosteluita: 4
Suosituksia: 0
Pettymyksiä: 0
Ostoslistalla: 0
  • Viinistä ei ole kirjattu taustatietoja. Rekisteröityneet käyttäjät voivat lisätä puuttuvia taustatietoja. Voit rekisteröidä oman tunnuksen täällä.
Lisää arvostelu

Uusi arvostelu

Arvostelija:

Vuosikerta:

Hinta/Laatu:

Arvostelu:

Arvostelut

Aave (rek.)

09/2008

Vuosikerta: 2005

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Tuoksussa kirsikkaa, karpaloa ja pientä nahkaista tunkkua. Keskitäyteläinen ja notkea maku on hurjan hapokas, kirsikkainen ja hennon mansikkainen. Hapot jyräävät hedelmän auttamatta.

Tiesin entuudestaan ettei viini sellaisenaan ole kovin nautinnollinen mutta päätin kokeilla sitä voimakkaiden pehmeiden juustojen ym. rasvaisen purtavan kanssa ja johan alkoi hedelmäkin nousta viinistä esiin. Eli sopivan ruuan kanssa menee kyllä ihan ookoo.

JMA (rek.)

11/2007

Vuosikerta: 2005

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Makeahkossa tuoksussa hieman nahkahanskaa ja runsaasti marjoja ja rypäleitä.
Keskitäyteläinen maku tulvi kirsikkaa, herukkaa ja vadelmaa. Hapokkuus oli hienosti kohdillaan ja viini kellisti miedosti maustetun kanarisoton vaivattomasti. Paras maistamani gamay-viini päättyi sinnikkääseen jälkimakuun.

Hyvä ruokaviini rasvaiselle kalalle ja vaalealle lihalle.

Huom! Viiniä ei saa päästää lämpenemään yli 15 asteen, jolloin se on mennyttä eli parhaan makunautinnon saavuttaa 12-14 asteisena.

jhm (rek.)

10/2007

Vuosikerta: 2005

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Odotin todellakin jotakin notkeaa raikkaan hedelmäistä beaujoulais-tyyppistä tästä gamay-uutuudesta,mutta jouduin pettymään.

Tuoksu ei edes tehnyt vaikutusta,melko tavanomainen ja tuoreen rypäleinen,vinöösi,ei nyt huonokaan.
Maku on tosiaan hapokas,kireähkö,ohuen kirsikkainen,jättäen hieman terävän jälkimaun.Kieli mutristuu ja suupielet vetäytyvät alaspäin.

Ruuan kanssa,tässä tapauksessa miedohkon kala-äyriäiswokin kanssa, menetteli pitkin hampain,mutta nautiskeluun ei oikein millään tahdo onnistua.

Johannes (rek.)

09/2007

Vuosikerta: 2005

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Tämä viini ei ole ihan sitä, mitä olen tottunut odottamaan Gamay-rypäleeltä. Viinin tuoksu on oikeastaan aika jännä, siinä on paahteisuutta ja tummaa kirsikkaa. Näitä aromeja löytyy myös mausta, joka on myös melko hapokas. Kuitenkin hedelmäisyys maussa on ohuehko, ja jälkimaku on aika terävä. Viini ei siis jätä kovin suloista vaikutelmaa hyvien cru-Beaujolais -viinien tapaan.

Kiinnostuksen ja keskiarvon kehitys

 
 

Viinin pikavalitsin