Gigondas L'Hallali Grande Réserve

Tyyppi: Punaviini
Maa: Ranska
Valmistaja: La Cave des Vignerons de Gigondas
Alue: Rhône
Rypäle: Grenache Noir (80 %), Syrah, Mourvèdre
Koko: 0.75 l
Hinta: 14.51 e
Pakkaus: Kertapullo
Arvosana: Tähti Tähti Tähti
(
Tähti Tähti Tähti Tähti )
Rek. käyttäjien arvosana
Arvosteluita: 9
Suosituksia: 2
Pettymyksiä: 1
Ostoslistalla: 0
  • Viinistä ei ole kirjattu taustatietoja. Rekisteröityneet käyttäjät voivat lisätä puuttuvia taustatietoja. Voit rekisteröidä oman tunnuksen täällä.
Lisää arvostelu

Uusi arvostelu

Arvostelija:

Vuosikerta:

Hinta/Laatu:

Arvostelu:

Arvostelut

Vogelweide

11/2014

Vuosikerta: 2011

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Tuoksuu ja maistuu halpis Chileläis pahvi tonkka viiniltä. Metallinen, epämielyttävä tuoksu, keinoteoisen makea. Sama jatkuu maussa. Keinotekoinen, metallinen, ja lyhyesti sanottuna ällöttävä. Huonompaa hintalaatu suhdetta saa kyllä alkosta hakemalla hakea. Täysin ala-arvoinen esitys. Ja itse en edes ole mitenkään erityisen kriittinen suhteessa viineihin, ja yritän löytää niistä aina hyvää puolia, antaa ns. uuden mahdollisuuden ja pidän vieläpä Rhonen viinestä erittäin paljon, joten pettymys oli sitäkin isompi. Löytäisin noin biljoona paremaa esimerkkiä Gigondas viineistä. Huh..

Ellosen Jussi (rek.)

07/2011

Vuosikerta: 2008

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Pertti Pasanen istui DC-10:n business-luokassa ja hintaan sisältyi ilmaiset juomat. Pertille riitti punaviini aterian yhteydessä, hän kun ei ollut viinamäen miehiä. Kuvankaunis lentoemo toi Pertille arvostettua bordeauxia leveä hymy kasvoillaan. Pertti nielaisi kulauksen viiniä todeten sen olevan juomakelvotonta litkua.
Sain itse tuliaiseksi pullollisen samanlaista frankkiuutosta, joka tuoksui ja maistui kalpealta keskinkertaisuudelta. Annoin viinille mahdollisuuden entrécoten seurassa. Viini lunasti odotukset. Kiusasin viiniä vuohenjuustolla ja patongilla. Makunautinto löi kasvoilleni märällä avokämmenellä.
Arvostan Pasasen tuotantoa X-paronista turhimpaan Turhapuroon.
En ole kuitenkaan Spede, kuten Pertti aikoinaan.

JN (rek.)

05/2009

Vuosikerta: 2006

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Ihan hyvä rhonelainen makumaailma, jossa hallitsee rautaisuus ja kevyt maaseudun tuoksu.

Heikkous on se, että suutuntumasta puuttuu riittävä täyteläisyys ja viini tuntuu vetiseltä.

Ilkka (rek.)

05/2008

Vuosikerta: 2006

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Yllättävän hyvänmakuinen vuosikerta. Tasapainoinen kokonaisuus. HInta/laatusuhde kohtuullinen. Kuitenkin varma valinta. Suosittelen juhlaan kuin arkeen.

Riku (rek.)

02/2008

Vuosikerta: 2005

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Ainakin tämä vuosikerta maistui minulle. Pehmeä, suuta hivelevä maku. Sopi hyvin riistakäristyksen kanssa.

lovejoy

01/2008

Vuosikerta: 2003

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Yritin etsiä jouluksi viiniä jossa runsaasti syrah-rypäleitä ja päädyin tähän. Sellaisenaan en olisi juonut, mutta sen runsaan aterian kanssa... no menetteli!
Seuraavaksi jouluksi sitten Crozes Hermitage Laurus jos syrahia olla pitää!

Johannes (rek.)

02/2007

Vuosikerta: 2003

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Viini on väriltään niin hailakka, että sitä voisi tällä perusteella luulla burgundilaiseksi. Myös tuoksu ja maku viittaavat Burgundin suuntaan: kuuluuhan myös Burgundin Pinot Noirin tyyliin usein juuri tämäntapainen mausteisuus, punaisten marjojen maku, hapokkuus ja keveys.

Lienee jo tullut selväksi, että tämä ei ole raskaan sarjan täyteläinen ja muheva Gigondas. Mutta tyyliä ja tasapainoa tässä viinissä kyllä löytyy, kuten hyvissä ranskalaisissa ainakin. Ja esimerkiksi ruokaviininä tämä on varmasti monikäyttöinen.

jhm (rek.)

01/2007

Vuosikerta: 2003

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Olen samoilla linjoilla Jean-Lucin kanssa siitä että viinin tuoksussa ja maussa on jonkinlainen metallimainen vivahde.Sitä voisi myös tulkita ehkä orastavaksi multaisuudeksi.Kokonaisuutena tämä on aika pehmeä ja täyteläinen viini jossa on hillittyä marjaisuutta ja taustalla tätä "metalli-mineraali-alkavaa multaa"-aromia joka ehkä joidenkin mielestä on mielenkiintoinen tertiaariaromi ja toisen mielestä sivumaku.
Kyllähän tämä soljui aika mukavasti alas kevyehkön ruuan kanssa.Odotukset olivat korkeat Gigondasin hyvän maineeen takia.
Tuomio: keskinkertainen.

Jean-Luc

01/2007

Vuosikerta: 2003

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Hieman keinohedelmäinen, metallinen. "Kuin kieli Airamin patterissa" Josko rauhoittuisi lyhyellä makuuttamisella kellarissa, jolloin toimisi varmasti arkiviininä.

Kiinnostuksen ja keskiarvon kehitys

 
 

Viinin pikavalitsin