Château Semeillan Mazeau

Tyyppi: Punaviini
Maa: Ranska
Valmistaja: S.C.E. Vignobles Jander
Alue: Bordeaux
Koko: 0.75 l
Hinta: 15.59 e
Pakkaus: Kertapullo
Arvosana: Tähti Tähti Tähti Tähti
(
Tähti Tähti Tähti Tähti )
Rek. käyttäjien arvosana
Arvosteluita: 6
Suosituksia: 1
Pettymyksiä: 1
Ostoslistalla: 1
  • Viinistä ei ole kirjattu taustatietoja. Rekisteröityneet käyttäjät voivat lisätä puuttuvia taustatietoja. Voit rekisteröidä oman tunnuksen täällä.
Lisää arvostelu

Uusi arvostelu

Arvostelija:

Vuosikerta:

Hinta/Laatu:

Arvostelu:

Arvostelut

hka (rek.)

03/2009

Vuosikerta: 2001

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Nyt oli vuorossa tämä jo Alkon myyntivalikoimista poistunut ranskalainen punaviini, joka Viinistä viiniin 2009-kirjasessa on saanut neljä tähteä ja maininnan "edullinen ostos".

Alkon kevään 2008 hinnastossa viiniä luonnehditaan mainesanoilla: "keskitäyteläinen, melko tanniininen, tyylikäs, aromikas, herukkainen, pitkä". Ruokasuositus: "nauta, juustot, riistalinnut, lammas".

Korkki kuiva, ehjä, hyväntuoksuinen, pitkä (50 mm). Viinin väri tiilenpunaiseen vivahtava. Tuoksussa marjaisuutta, mausteisuutta ja ripaus nahkaa. Maussa päällimmäisenä mausteisuus ja epämiellyttävää pistävyyttä sekä vienoa satulaa. Tosi lyhyt jälkimaku. Aika ohut ja voimaton rakenteeltaan. Ei minkäänlaista kunnollista makujen harmoniaa.

Toimi juustojen (Saint Albray, Bavarie mini brie ja Castello Gold) kumppanina juuri ja juuri välttävästi.

Arvosana jää kyllä nyt vaatimattomaksi. Eli selvästi alle ok:n (kolmosen). Suoraan sanoen selvä pettymys. Vaikea tapaus.

Aave (rek.)

01/2009

Vuosikerta: 2001

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Väriltään syvä ja hieman kehittynyt. Tuoksussa hapokkaita marjoja: herukkaa, puolukkaa ja karpaloa sekä runsasta vihreyttä: yrttejä, palkokasveja, viherpippuria ja paprikaa. Hyvin integroitunutta seetristä tammisuutta. Keskitäyteläinen maku on hieman suuta kuivattava. Hapot riittävät hyvin, vaikkeivät runsaat olekaan. Maku vastaa aromeiltaan tuoksua antaen kuitenkin myös hieman mansikkaisuutta. Tammivetoinen jälkimaku on keskipitkä ja siinä erottuu myös pätkä lyijykynää.

Naudanpihvi ja rosmariinilohkoperunat upposivat mukavasti Listracin porvarisviinin kanssa. Hyvä vihersävytteinen (yllätyin ettei viinissä ole lainkaan cabernet francia) bordeaux vaikeassa hintaluokassa mutta hieman kantavampi se tosin saisi.

Hipa (rek.)

08/2008

Vuosikerta: 2001

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Tuoksussamiellyttävästi ruutia, mutta myös hieman alkoholinen. Viini on vielä hieman nuori nautittavaksi, joten ensivaikutelma on agressiivinen ja karvas ilman merkittävää täyteläisyyttä. Tästä johtuen mielikuvaksi jäi tasaisen ohut makuelämys. Kokonaisuudessaan maku on voimakas karvaisuuden johdosta, mutta makuspektristä puuttuu muut ulottuvuudet.
HUOM. useamman tunnin dekantointi voi hieman auttaa asiaa. Uskon, että tämä viini paranee jonkin verran pienellä varastoinnilla!

jhm (rek.)

05/2008

Vuosikerta: 2001

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Väriltään tumma,miltei punamusta.
Tuoksussa hieman maaperää,yrttimäisyyttä ja hieman mustetta.
Maku on klassista bordeaux´ta alusta loppuun.Erityisesti viehätti hieman kirpeä yrttimäisyys joka toimi hyvin yhdessä setrin ja hedelmän kanssa.Cassis ei tällä kertaa dominoinut hedelmää niin kuin usein on laita näissä C.S.-painoitteissa viineissä.Taustalla myös häivähdys lyyjykynää.
Toisena päivänä tämä oli vielä parhaimmillaan kun hienostunut maaperä antoi lopullisen säväyksen makupaletille.

Ellosen Jussi (rek.)

04/2008

Vuosikerta: 2001

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Aurinko paistaa ja on aika avata grillikausi myös Ellosten patiolla. Kevään ensi säteiden lämmittäessä nahkaa ja mieltä saa barbeque-possukin arvoisensa valmistustavan.
Listrac-Médocista rahdattu uutos saa sierainkarvat värisemään odotuksesta. Tyylikästä ja tyypillistä bordeaux'ia, ilman lyijykynän makuista alleviivausta. Mustikkaa, karhunvatukkaa ja pieni siivu mustetta. Jossain takavasemmalla väijyy tallirenki multaisine saappaineen, mutta ymmärtävää asemansa pysytellen makuaistien rajamailla.
Oiva viini, ei vaatine edes lisävuosia kypsentyäkseen.

Niklas (rek.)

02/2008

Vuosikerta: 2001

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Väriltään aavistuksen kehittynyt, tumman ruskean punainen.

Tuoksusta löytyy maaperäisyyttä ja vihertävää kasvismaisuutta. Tuoksu on sisänsä viettelevän tyylikäs, että välillä tuoksu ikään kuin katoaa lasista täysin vain palatakseen entistä lumoavampana takaisin.

Maultaan klassinen bordeauxilainen. Viinitarha maistuu ei keinotekoisuus. Setrisyyttä ja ilmakuivattua kinkkua. Hieman suuta kiristävä, joka sinänsä on mukava asia tässä harmonisessa kokonaisuudessa.

Listrac-Mêdocissa soramaa dominoi, hyvät edellytykset huippu viineihin. Laadultaan Pichonin tasoa, mutta erilainen. Suosittelen pruuvaamaan tämän ja Pichonin saman illan aikana, niin todellakin huomaatte, kuinka maaperä maistuu - sora vs savi. Klassista bordeauxilaista kohtuuhintaan.

Kiinnostuksen ja keskiarvon kehitys





 
 

Viinin pikavalitsin