Domaines Bunan Moulin des Costes

Tyyppi: Punaviini
Maa: Ranska
Valmistaja: Domaines Bunan
Alue: Muut
Koko: 0.75 l
Hinta: 17.37 e
Pakkaus: Kertapullo
Maku: Täyteläinen
Arvosana: Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
(
Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti )
Rek. käyttäjien arvosana
Arvosteluita: 2
Suosituksia: 0
Pettymyksiä: 0
Ostoslistalla: 0
 • Maahantuojan (Vindirekt Finland) tiedot:
  Luonnehdinta:
  Hieman kehittynyt, tiilenpunainen väri. Tuoksu on mausteinen, yrttinen, maanläheinen. Maku on täyteläinen, ryhdikäs, runsas, yrttinen, mausteinen, tasapainoinen, tanniininen.

  Rypäleet ovat kasvaneet Moulin des Costesin viinitarhalla, joka sijaitsee lähellä La Cadière dŽAzuria Bandolin alueella Provencessa. Alueella vallitsee välimerellinen ilmasto, ja maaperä on kalkkipitoista savea. Tuottajan mukaan viini on valmista nautittavaksi, ja se säilyy noin 7-8 vuotta. Viini on käynyt puuastioissa lämpökontrolloidusti 21 päivän ajan, jonka jälkeen viiniä vanhennettiin vielä tammessa 18 kuukautta

  Rypälelajikkeet:
  Mourvèdre (55 %), Syrah (5 %), Grenache (15 %), Cinsault (25 %)

  Viinitilan tietoja - Domaines Bunan:
  Bunanin viiniliikkeen perustivat Paul ja Pierre Bunan vuonna 1961. Nykyisin toiminnassa on mukana jo seuraava sukupolvi, Laurent, Francoise, Claire ja Philippe Bunan. Yhtiö omistaa Moulin des Costesin, Mas de La Rouvièren, Château de La Rouvièren ja Bélouvén viinitarhat. Se tuottaa myös marc-viinitislettä sekä oliiviöljyä.
Lisää arvostelu

Uusi arvostelu

Arvostelija:

Vuosikerta:

Hinta/Laatu:

Arvostelu:

Arvostelut

Johannes (rek.)

11/2006

Vuosikerta: 2000

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Arvostelu kirjoitettu noin kuukauden vanhan muistikuvan pohjalta:

Tämä oli hieno! Muistuttaa eteläisen Rhônen tyyliä, mutta on silti omanlaisensa. Voimakas, hedelmäinen ja elegantti; Mourvèdre ja Grenache tuovat aina oman valloittavan mausteisen ja etelämaalaisen yrttisen säväyksensä.

jhm (rek.)

11/2005

Vuosikerta: 2000

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Tässä mielenkiintoinen ranskalainen joka tulee Provencen alueelta.Rypälekoostumus samantyyppinen kuin Rhonen alueella.Alkoon tämä tuli vuosi sitten.
Väri on syvän tummanpunainen.
Tuoksu on täyteläinen ja tiiviin hedelmäinen,hieman marjaisa.Maku ei tuota pettymystä,se on täyteläinen ja pakattu runsailla kypsillä hedelmillä.Tanniinit pehmeät.Tiivis ja harmoninen kokonaisuus.Tämä toimii tuhtien liharuokien kanssa.Tässä tapauksessa se sai tyytyä oriental-nuudeli-härkä-wokkiin joka ei ollut huono valinta sekään.Tässä viinissä jokin kuitenkin viehättää niin että tuli täydet pisteet.

Kiinnostuksen ja keskiarvon kehitys

 
 

Viinin pikavalitsin