La Cuvée Mythique

Tyyppi: Punaviini
Maa: Ranska
Valmistaja: Les Vignerons de la Mediterranée
Alue: Languedoc-Roussillon
Rypäle: Syrah, Grenache, Mourvèdre
Koko: 0.75 l
Hinta: 11.08 e
Pakkaus: Kertapullo
Maku: Keskitäyteläinen
Arvosana: Tähti Tähti Tähti
(
Tähti Tähti Tähti Tähti )
Rek. käyttäjien arvosana
Arvosteluita: 7
Suosituksia: 0
Pettymyksiä: 0
Ostoslistalla: 0
  • Viinistä ei ole kirjattu taustatietoja. Rekisteröityneet käyttäjät voivat lisätä puuttuvia taustatietoja. Voit rekisteröidä oman tunnuksen täällä.
Lisää arvostelu

Uusi arvostelu

Arvostelija:

Vuosikerta:

Hinta/Laatu:

Arvostelu:

Arvostelut

crestfall (rek.)

05/2011

Vuosikerta: 2007

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Maanantai-illan ratoksi ja yrttisen makaronilaatikon kyydittäjäksi viinikaapista napattiin jo Alkon vakivalikoimasta poistunut "pöllöviini", La Quvée Mythique.

Viinin tuoksua hallitsee selvä, muhkea mustaherukkaisuus, jota ryhtyy seurailemaan monien tummien marjojen kirjo hienoisen mausteisuuden taustatuella. Väri on syvä verenpunainen - viini ei ole selvästikään enää nuori, mutta ei ole myöskään lähtenyt taittumaan vanhempien viinien tiilenruskeaan.

Tuhti tuoksu antaa odottaa runsasta viiniä, mutta maku yllättää - se on odotettua kepeämpi. Keskitäyteläinen lienee Pöllöviinistä osuvampi kuvaus kuin Alkon käyttämä 'täyteläinen'.
Kevyempi suutuntuma antaa tilaa viinin kohtalaisille hapoille sekä kypsälle mutta kirpakalle marjaisuudelle. Makean marjan ensivaikutelman jälkeen suun valtaavat tummat mutta kirpeät aromit, positiivisesti luonnetta tuova kitkerä mausteisuus sekä aikaisempien arvostelijoiden esille tuoma häivähdys lakritsaisuutta. Yleisvaikutelmaksi jää rehellisyys sekä tietty rustiikkisuus - viini ei yritä turhaan hienostella tai yrittää olla tyylikkäämpi mihin sen rahkeet riittävät. Ainoa huomauttamisen arvoinen asia tulee jälkimausta, joka on ikävästi kovin vaatimaton.

Hapot sekä hennot mutta kuitenkin jonkin verran itseään esille tuovat tanniinit antavat viinille ryhtiä, joka pelastaa jossain määrin jopa pelastaa viinin - näin rustiikkisena, mutta ryhdittömämpänä viini olisi ollut pliisu esitys, mutta kun selvät raamit on annettu, jopa näin maalaisen tuntuinen viini kykenee kantamaan itsensä leuka pystyssä loppuun saakka.

Kympin hinnalla viini oli juuri sopivasti hinnoiteltu. Ei varsinaisesti mikään superedullinen löytö, muttei kyllä myöskään missään nimessä riistohinnoiteltu. Juuri sopivasti hinnoiteltu punaviini, jolla sai mukavasti tyyliä arkeen - siispä hinta-laatusuhde on "ok".

hka (rek.)

09/2008

Vuosikerta: 2003

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Korkki pitkä, kuiva, mutta kyljestä murtunut, hyväntuoksuinen. Väri tosi tummanpunainen, vahva. Tuoksussa hienostuneen miellyttävä buqué, jossa yksittäisiä elementtejä oli vaikea erottaa. Ehkä hieman tallia, nahkaisuutta, mutta kovin peitellysti. Maku aika mausteinen, kevyen notkea. Ei pitkää jälkimakua. Kuivahko.

Viinin kumppanina nyt Valion Aura Gold ja Juustoportin tilsit. Kumpikin komppasi viinin kanssa hyvin yhteen.

Alkon hinnaston mukaan täyteläinen, mutta itse pudottaisin luokkaan keskitäyteläinen.

No mikä arvosanaksi? Ei mitään suuria hurraahuutoja, muttei myöskään pettymyksen kirkaisuja. Ihan ok viini, joten tuo kolmonen on nyt paikallaan.

Hombre (rek.)

05/2008

Vuosikerta: 2005

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Mystinen tuoksu, totta tosiaan. Tumma, maanläheinen ja viikunaakin on sekasoppaan heitetty.

Vahva aloitus, kuiva, yllättävän lakritsainen. Suun hohkaavan lakritsainen suorastaan. Valitettavasti hyvän alun jälkeen Minerva-pöllö ei kauan jaksa huhuilla. Maku lärpähtää nopeasti eikä muistoksi jää kuin kuiva sulka suuhun.

Alkon puhe täyteläisestä on huuhaata. Keskitäyteläinen korkeintaan. Toivoin juustolle kaveria. Ei riittänyt ja liian kuiva.

Hinta on liian rohkea, mystinen suorastaan joten kakkonen piisaa.

Aave (rek.)

12/2007

Vuosikerta: 2003

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Kypsän marjaisassa tuoksussa kirsikkaa ja hieman karvasmantelia. Maku on keskitäyteläinen ja pehmeä. Hedelmäisyyden ohella viinissä löytyy mielenkiintoista lakritsaista yrttisyyttä, joka väistämättä toi mieleeni Underbergin kaltaiset vatsakatkerot.

Myyttinen sekoite toimi hyvin erilaisten juustojen kanssa - jopa roquefortin - parhaimpana kumppanina mielestäni kärtner. Hinta on noussut 0,50€ ja Alkon luokitus muuttunut täyteläiseksi muttei tämä kyllä suussani - hieman viilennettynä ainakaan - täyteläiseltä tuntunut. Nyt rypälekoostumuksena syrah-grenache-mourvedre.

JN (rek.)

11/2006

Vuosikerta: 2002

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Tumma ja roteva perusviini. Auettuaan antaa aavistuksen mullasta ja savesta. Sopivan lämmin ja pehmeä, ei silti mitään mehua. Tätä on vaikea moittia, mutta ei myöskään järin persoonallinen. Ranskalainen syrah-grenache erottuu hyvin, arvelin syrah-sekoitukseksi ennen kuin nyt netistä tutkin Alkon selostetta. Hintaluokassaan hyvä.

myyrä

11/2006

Vuosikerta: 2002

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Hyvänmakuinen, ei liian hapokas, miedohko, miellyttävä.

Kaksi asiaa mitkä jäivät todella harmittamaan:
1. Maukas ja maistuva, mutta tuntuu kuin viiniä olisi lantrattu vedellä. Mistä johtuu tämä laihahko koostumus?
2. Hinta.

Lantratusta kokemuksesta huolimatta maut ovat tasapainossa ja todella miellyttävä ja kevyt kokonaisuus. Kelpaa vaikka seurusteluviiniksi sellaisenaan. Lonkalta suosittelisin mietojen juustojen ja miedon ruoan seuraksi tai juotavaksi sellaisenaan. Uskoisin että makukokonaisuus miellyttää monia, eli ns. varma valinta.

Kokonaisuutta huonommat pisteet on pakko antaa, sillä hinta ei vastaa sitä kokemusta joka tulee pullosta. Ehkä odotukseni olivat liian korkealla? Jos hinta olisi kohdallaan, voisin antaa reilusti enemmän pisteitä.

Ellosen Jussi (rek.)

09/2006

Vuosikerta: 2002

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Viinin luonteeseen kuuluu houkutteleva sävy. Tässä suhteessa La Cuvée Mythique on onnistunut luomaan ugrilaiselle wannabe-makustelijalle oivan brändin. Etiketti on muinaiseen mystiikkaan hamuava poltettu oranssi, josta minervapöllö katsoo meitä silmiin. Tuoksu ja maku ovat tummanpuhuvia, karhunvatukkaa ja pyöreätä mausteisuutta. Viini eroaa kuitenkin jyrkästi Uuden Maailman makupommeista. Ovela sekoitus syrahia, mourvedréä, grenache noiria ja carignania useilta eri viinitiloilta luo hillityn karnevaalin tunnelman, jossa kaikille löytyy kaikkea, vaan kenellekään ei makeaa mahan täydeltä. Tämä ei ole tietenkään mikään Suuri Viini, mutta varma valinta juustoisten piiraiden kera. Jälkimaussa on tyylikkyyttä, mutta ei ihan maratonin mitoissa. Eli sellainen Naisten Kymppi, josta jäi konttorin tytöille hyvät fiilikset.

Kiinnostuksen ja keskiarvon kehitys

 
 

Viinin pikavalitsin