Joseph Drouhin Moulin-à-Vent

Tyyppi: Punaviini
Maa: Ranska
Valmistaja: Joseph Drouhin
Alue: Bourgogne
Rypäle: Gamay (100 %)
Koko: 0.75 l
Hinta: 14.99 e
Pakkaus: Kertapullo
Maku: Keskitäyteläinen
Arvosana: Tähti Tähti Tähti Tähti
(
Tähti Tähti Tähti Tähti )
Rek. käyttäjien arvosana
Arvosteluita: 12
Suosituksia: 2
Pettymyksiä: 0
Ostoslistalla: 2
  • Viinistä ei ole kirjattu taustatietoja. Rekisteröityneet käyttäjät voivat lisätä puuttuvia taustatietoja. Voit rekisteröidä oman tunnuksen täällä.
Lisää arvostelu

Uusi arvostelu

Arvostelija:

Vuosikerta:

Hinta/Laatu:

Arvostelu:

Arvostelut

Perttu (rek.)

12/2013

Vuosikerta: 2011

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Enpä ole gamayta maistanut moneen vuoteen. Aika erikoinen viini. Hillomaisen runsas tuoksu jossa kuitenkin jotenkin persoonallista marjaisuutta. Hyvin pehmeä, lämmin ja marjainen alku mutta sitten onneksi hieman hapokkuutta ja jopa tanniineja jotka tekee kokonaisuudesta ihan nautittavan. Ei silti tällä hinnalla mikään huippuostos. Osan laitoin glögiin johon sopikin hyvin.

vaimot

10/2012

Vuosikerta: 2009

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Vitun hyvää. Sopii sipsien kans (estrella)

lator (rek.)

04/2012

Vuosikerta: 2009

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Vaalea hieman sinertävä väri. Tuoksussa jopa aavistuksen hillomaisia punaisia marjoja joista päällimmäisenä vadelmaa. Keskitäyteläistä kevyemmässä maussa aloitetaan tuoksusta tutulla vadelmalla siirtyen lyhyehköön kukkaiseen ja karpaloiseen jälkimakuun. Helppo ja mutkaton kesäinen punaviini.

87 pistettä.

JN (rek.)

12/2007

Vuosikerta: 2005

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Tykästyin näihin ventteihin ranskan reissulla. Lähikaupassa laadukaskin gamay-mehu maksoi 4,50e, mihin verrattuna Alko pyytää kovan hinnan. Oli tätä silti pakko ostaa vertailuviiniksi kun maistelin uudet b noveaut.

Viilensin pullot jääkaapissa ennen testiä.

Täytyy myöntää että kyseessä on tyylikäs ja tasapainoinen viini. Kevyt, mutta silti enemmän leveyttä ja syvyyttä kuin beaujolais'sä. Ja puuttuu se ikävä karvaus. Jos olisi halvempi niin ostaisin toistekin.

JTM (rek.)

04/2007

Vuosikerta: 2005

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Sanoisin että ruokajuoma. Pizzan kanssa viini toimi hyvin, lipittelyyn heikommin. Lämmetessään vähän pehmeni. Tuoksu heikko ja maku mieto marjaisa, enempi punainen. Ei kuitenkaan mitään mehua vaan ihan oikea viini. Hintansa väärti mutta ei sen enempää. Jos kiinnostaa kokeilla Beaujolaista... seuraava pääsee pataan ja toki myös ruokajuomaksi. ;) 3+

lyijyleikkuri

03/2007

Vuosikerta: 2005

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Marjaisa litku. Todella kevyt maku. Kannattaako tällaisesta viinistä maksaa yli 12 ekee? Aivan uskomattoman kallis hintaansa nähden. Bourgognen viinit tuntuvat olevan aivan ylihinnoiteltuja laatuunsa nähden.

Fredrik

03/2007

Vuosikerta: 2005

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Tämä on kuulunut vakio-ostoksiin kautta vuosien, ja sitä on valitettavasti silloin tällöin vaivannut se tunnettu ohut puolukka-mansikka gamay-rakenne, mutta nyt löytyy vaihteeksi enemmän pyöreyttä, pehmeyttä ja täyteläisyyttä. Muistuttaa toista vakioviiniäni Morgonia. Ilmeisesti hyvä vuosikerta 2005 heijastuu myös halvempiin ranskalaisiin (esim. Le Cardinal). Yllä antamani pistemäärä oli kyllä ylikanttiin (niin kuin niin usein, kun viini lähentelee niitä omia henkilökohtaisia ranskalaisia makumieltymyksiä). Tässä tapauksessa 4 on oikeampi arvosana. Moulin-à-Vent 2005 on harvinaisen hyvä verrattuna edellisiin vuosiin.

Henkka

03/2007

Vuosikerta: 2005

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Tämän viinin väri on nuorekas punainen. Tuoksu on kohtalaisen sulkeutunut, mutta kuitenkin kypsän marjainen, vadelmaa ja mansikkaa ja mietoja yrttejä. Maku vastaa tuoksua, on kuitenkin avoimempi, marjaisen raikas ja intensiivinen, alkoholi maistuu läpi. Jalkimaku on lämminhenkinen ja keskipitkä. Maistoin vastikään vuosikertaa 2004 ja se oli ainakin ko. pullon perusteella huipussaan eli hapokkuus oli hieman laantunut ja marjaisat aromit kehittyneet pehmeän hedelmäisiksi, hieman makeamman vivahteikkaammiksi aromeiksi(huhhuh, sanahirviöitä näköjään piisaa). Eli siis maltillista kypsytystä kestävä laatuviini on siis kyseessä. Aiemmissa arvioissa oli puhetta että minkä ruoan kanssa, mielestäni melkein minkä vaan kunhan ei nyt rosee paistettua riistaa tarjoa. Ei laatuviinin merkki ole se, että on yliuutettu hedelmäpommi.Luulisi näin pinot noir-buumin aikana huomatun, että muutkin kohtuullisen hedelmäiset ja hapokkaat viinit (esim oma suosikki rosso di montalcino!) ovat maistamisen arvoisia ja ennenkaikkea
hyvin tehtyjä ruokaviinejä.

Solde (rek.)

11/2006

Vuosikerta: 2004

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Tuli nautittua tätä pullollinen kihlatun kanssa eräässä ravintolassa Helsingissä. Kävi oikein hyvin yhteen ranskalaisen syöttökukonpojan kanssa :) Eikä se huono juustojenkaan kanssa ollut.

Viini oli kevyt, tuoksusta pystyi erottamaan mansikkaa ja kirsikkaa. Kuitenkin viini oli tammessa kypsytetty, joka antoi vinille mukavasti selkärankaa. Kokonaisuudessaan viini oli harmoninen ja kuten Fredrik sanoi: "elegance". Hyvä viini yksinkertaisten kanaruokien kanssa ja loistava seurustelu/illanistujais viini. Kuitenkin sen verran simmpeli, ettei dominoinut ateriaa ja jätti illan kuninkaan paikan loistavalle jälkiruokaviinille, Maydie Tannat:lle.

Ellosen Jussi (rek.)

09/2006

Vuosikerta: 2004

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Pakko oli laittaa tähän arvostelu, kun viini on herättänyt noinkin ristiriitaisia tunteita, molemmat vielä alan miehiltä, jos näin rohkenen sanoa.
Viini siis todellakin näyttää, tuoksuu ja maistuu varsin tuoreelta. Mutta ei siihen tavanomaiseen sinertävään rypälemehuun vivahtaen kuin normaalisti. Tyylikkyyttä on jokseenkin työlästä löytää, mutta yhtä vaikeata on luokitella viini ala-asteen oppilaaksi. Täyteytyt paprikat korostivat viinin puolukkaista olemusta, mutta parhaimmillaan nektari upposi hauskan komedian seurassa ihan sohvalla maaten. Tämä viini vaatii nauttijaltaan tiettyä rakkautta ranskalaisia viinejä kohtaan, jota ei kaikilla tietysti tarvitse olla.

jhm (rek.)

12/2005

Vuosikerta: 2002

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Tänä iltana tuli vieraita kylään broileripiirakalle,joten piti löytyä sopivan kevyt ja hienostunut punaviini tilaisuuteen
Alkuun otettiin tientenkin pienet glögit näin itsenäisyys-
päivän aaton kunniaksi.Sitten kuuma piirakka pöydälle
tuoreen vihersalaatin kera.Viinipullo korkattiin hieman
jäähdytettynä oltuaan noin tunnin jääkaapissa.Tuoksu oli
kevyt ja vaatimattoman marjaisa ja hedelmäinen.Maku oli
täysin samoilla linjoilla,eli mielyttävän kevyt,hedelmäinen,
marjaisa.Kevyen ruuan kanssa viini tuntui jopa mehumaiselta,bulkilta.Kun sitä siemaisi ilman ruokaa niin
kyllä oli ihan miellyttävä harmoninen lipittelyviini.
Minkä ruuan kanssa tämä on tarkoitettu?
Muistelen erään viinikriitikon sanoja että jos haluaa ylistää kevyitä viinejä niin niitä voi aina kutsua eleganteiksi,mutta jos haluaa olla ilkeä niin niitä voi kutsua latteiksi.Tästä tuli mieleen että löytyy varmaan
samantasoisia viinejä kuudesta eurosta ylöspäin jotka
ovat vähintään samalla tasolla.

Fredrik

04/2005

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Elegance on kaunis sana jota ei tarvitse kääntää, ja se sopii tähän viiniin. Testasin viikonloppuna kolme halvemman hintaluokan Bourgognea, ja tämä oli selvästi paras (palaan niihin muihin, kunhan ehdin). Väri, tuoksu ja lempeä maku ovat hienossa tasapainossa ja raikkautta löytyy sopivasti. Ottaen huomioon, että on kyseessä Gamay -rypäle vuosikerta 2002, niin kuinka hyvähän tämä on ensi vuonna? Toisissa Gamay -viineissä laatu on noussut selvästi 2003. Lämpötilan noustessa lasissa, ei tapahtunut mitään suurempia muutoksia – miellyttävä harmonisuus säilyy. (Toisella testiviinillä tehtiin jo matka Bourgognesta Espanjaan puolessatoista tunnissa). Kevyet, tyylikkäät ruuat ja juustot säestävät varmaan hyvin tätä viiniä, mutta itse aion juoda sitä vastedes ilman lisukkeitta, kun haluan lasin kevyttä, hyvää viiniä vaikka kynttilävalon hiljaisuudessa.

Kiinnostuksen ja keskiarvon kehitys

 
 

Viinin pikavalitsin