Guigal Côtes du Rhône

Tyyppi: Punaviini
Maa: Ranska
Valmistaja: Guigal
Alue: Rhône
Rypäle: Syrah (45 %), Grenache (40 %), Mourvèdre (8 %)
Koko: 0.75 l
Hinta: 12.98 e
Pakkaus: Kertapullo
Maku: Keskitäyteläinen
Arvosana: Tähti Tähti Tähti Tähti
(
Tähti Tähti Tähti Tähti )
Rek. käyttäjien arvosana
 • Maahantuojan (Heinojuomat) tiedot:
  Luonnehdinta:
  Väri: syvä, rubiininpunainen. Tuoksu: raikas, hedelmäinen ja hieman mausteinen. Maku: täyteläinen, pyöreä, pehmeä, runsas, aromikas, tasapainoinen ja elegantti. Pitkä jälkimaku.

  Viiniin käytetyt rypäleet on poimittu keskimäärin 35-vuotiaista viiniköynnöksistä. Viini valmistetaan perinteiseen tapaan ja se käy kontrolloidussa lämpötilassa. Maserointiaika on pitkä. Viiniä kypsytetään vuoden ajan tammitynnyreissä.

  Rypälelajikkeet:
  Syrah (55 %), Grenache (35 %), Mourvédre & muut (10 %)

  Viinitilan tietoja - E. Guigal:
  Domaine Etienne Guigal on perustettu vuonna 1946 Ampuis’n kylään, Côti-Rôtie -appellaation syntymäpaikkaan. Talon perustaja, Etienne Guigal, ehti työskennellä lähes 20 vuotta Vidal-Fleuryn viinitalossa ennen oman viinitalonsa perustamista. Vuonna 1961 vasta 17-vuotias Marcel otti perheen viinitalon hoitaakseen, ja on johtanut viinitaloa siitä lähtien. Marcelin poika Philippe toimii viinintekijänä.

  Guigal on tänä päivänä yksi merkittävimmistä viinintekijöistä Rhônen laaksossa ja tuottaa noin kolmasosan koko appellaation viineistä. Guigal omistaa mm. Côte-Rôtien kuuluisat palstat, La Moulinen, La Turquen, La Landonnen ja Château d’Ampuis’n.

  Lehdistö:
  Robert Parker: 88–90/100
Lisää arvostelu

Uusi arvostelu

Arvostelija:

Vuosikerta:

Hinta/Laatu:

Arvostelu:

Arvostelut

tommi462 (rek.)

04/2013

Vuosikerta: 2009

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Tuossa ylhäällä kuvauksessa mainitaan tuoksun olevan raikas ja hedelmäinen, oma kokemus oli lähes päinvastainen. Tuoksu oli mielestäni enemmänkin kuivahkon maanläheinen. Maku oli miellyttävän riittoisa. Sopivan hapokkaana ja yrttisenä oli pätevä (mutta ei erityisen mahtava) kumppani lampaan ulkofileelle joka tarjoiltiin punaviinikastikkeen kera.

Vaikka tällä hinnalla parempia viinejä Alkostakin löytyy, on tämä Rhônen "halpis" kuitenkin ihan pätevä ostos.

KM

01/2012

Vuosikerta: 2007

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Jeh, kaiken perusta on rypäleet. Ei ehkä mieleiseni Rhônelainen, mutta 12 egellä ei paljoa naatita. Kypsää marjaa, karpaloa, luumua ja tammea löytyy tästä paremmasta arkiviinistä. Positiivista viinissä on verraten pitkä kypsytys.

ROCK€ the COOL (rek.)

04/2011

Vuosikerta: 2006

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Hoh-hoijaa...kaiken perusta on rypäleet.

Wombut (rek.)

03/2011

Vuosikerta: 2006

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Hyvin maanläheinen, multainen tuoksu joka tulee esiin myös maussa. Maku hyvin pitkään viipyilevä. Suuta kyllä kuivattaa, mutta ei voi silti tanniiniseksi haukkua. Mukavasti uppoaa tuoresalaatin kaverina. Ei ihan niin freesiä kuin oletin suuren syrah prosentin perusteella.

jhm (rek.)

03/2010

Vuosikerta: 2005

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Guigalin CdR tuntuu säilyttävän aina tietyn laatutason vuosikerroista huolimatta.
Tämäkin on pehmeä ja notkea,tummaa hedelmää,lakritsaa sekä häivähdys maanläheisyyttä.
Miellyttävä ja helposti juotava viini jossa hinta-/laatusuhde kohdallaan.

Kallu

02/2010

Vuosikerta: 2004

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Hyvä mutkaton rhonelainen. Pidin sopivasta hapokkuudesta ja marjaisuudesta. Sopi suuhun ilman ruokaa, mutta vielä paremmat kiksit irtosi yrttiseen vuohenjuustobroileriin yhdistettynä. Mielestäni kuitenkin pari euroa liikaa hintaa, kuten aika monessa Suomessa myytävissä viineissä valitettavasti...Taidan silti kokeilla seuraavaakin vuosikertaa, joiden välillä arvoin.

jhm (rek.)

04/2008

Vuosikerta: 2003

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Tuoksu oli miellyttävän maanläheinen.

Maku pehmeä,marjaisa,maanläheinen ja jopa hieman tallimainen.

Hienosti kehittynyt,pehmeä ja aromikas viini jonka QPR on todella kohdallaan vaikka edustaakin jonkinlaista bulkkisekoitusta Rhonen laaksosta.

arppa

03/2008

Vuosikerta: 2001

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Rehevä tukevahko antava keskitäteläinen+ viini, jossa hyvin rehevä tummamarjainen hedelmä, joka on tervettä ja kypsää. Sopivan tukevat hapot tasapainottavat. Mielestäni enemmän Grenachemainen kuin Syrahmainen.
Viini ei ole tavattoman moniulotteinen, mutta silti hyvin tehty. Poronpotkan kanssa oli "marriage made in heaven"

jtm (rek.)

02/2008

Vuosikerta: 2003

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Edelleen huippukunnossa. Tummanpunainen ja kirkas. Mentholia ja lakritsaa tuoksussa. Syrahin dominoima maku on tuoksun mukainen, pehmeä ja pitkä, mukana seetripuuta. Erinomainen ostos!

JN (rek.)

09/2007

Vuosikerta: 2003

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Tämä oli positiivinen yllätys - tai ehkä paremmin sanottuna tämä vastasi odotuksia hyvän vuoden rhonelaisesta. Viinissä tuoksuu kuuman kesän paahteisuus ja se on juuri nyt parhaimmassa kypsyydessä: hedelmäistä mehevyyttä, lämpöä, maanläheisiä aromeja ja sopivasti pehmeitä tanniineja.

Sanoisin, että tasapainoinen viini ja paras Cotes du Rhone, jota olen Alkon valikoimasta maistanut. Hinnassa on pari euroa liikaa, mutta ruokapöydässä viini teki tehtävänsä.

Kokonaisuus 4+ mutta kun aiemmin jo annoin 5 pistettä le Cardinalille niin kyllä tämä ansaitsee saman.

Fredrik

09/2005

Vuosikerta: 2001

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Nappasin tämän Côtes du Rhône pullon perjantaina Taavetin Alkon hyllyltä oletuksella, että tämä on varmasti aika hyvä ostos. Toisin kävi. Avasin pullon kynttilävalossa myöhemmin illalla. Väri oli kirkas tummanpunainen ja tuoksu hennon mausteinen. Ensimmäinen varovaisen kulauksen jälkeen tuli suuhun melkein metallimainen kirpeys ja lämmetessään se muuttui kevyen tammimaiseksi. Jälkimaku oli kuitenkin lattea ja viini antoi vähän neliskulmaisen kokonaisvaikutelman. Verrattuna perus Bourgognen (Beaujolais Bernolin) tai perus Bordeauxin (Le Cardinal) tämä perus Côtes du Rhône on mielestäni heikoin vaihtoehto, vaikka onkin vähän kalliimpi. Ensi kerralla saa jäädä Alkon hylylle, parempia löytyy.

Kiinnostuksen ja keskiarvon kehitys

 
 

Viinin pikavalitsin