Morgon Bouchard Père & Fils

Tyyppi: Punaviini
Maa: Ranska
Valmistaja: Bouchard Père & Fils
Alue: Bourgogne
Rypäle: Gamay (100 %)
Koko: 0.75 l
Hinta: 13.39 e
Pakkaus: Kertapullo
Maku: Keskitäyteläinen
Arvosana: Tähti Tähti Tähti
(
Tähti Tähti Tähti )
Rek. käyttäjien arvosana
Arvosteluita: 7
Suosituksia: 0
Pettymyksiä: 0
Ostoslistalla: 0
  • Viinistä ei ole kirjattu taustatietoja. Rekisteröityneet käyttäjät voivat lisätä puuttuvia taustatietoja. Voit rekisteröidä oman tunnuksen täällä.
Lisää arvostelu

Uusi arvostelu

Arvostelija:

Vuosikerta:

Hinta/Laatu:

Arvostelu:

Arvostelut

heikki (rek.)

03/2011

Vuosikerta: 2007

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Kepeä, herkullinen. Tuoksu hieman marjainen, väri haalea. jälkimaku vaatimaton. Sopii nautittavaksi seurassa tv:n äärellä. ruuan kanssa saattaa jäädä vaatimattomaksi ja maku huomaamattomaksi.

Aave (rek.)

12/2008

Vuosikerta: 2006

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Kirsikanpunaisen viinin tuoksussa on punaisia marjoja (puolukka, mansikka, karpalo), lakritsia, vegetaalisuutta, joka kääntyy kukkeudeksi, sekä hentoa suklaisuutta. Keskitäyteläinen maku on nahkaisen notkea ja hyvähappoinen. Aromeiltaan se vastaa pitkälti tuoksua - myös punaista lakua, puolukkaisuutta ja pientä puumaisuutta. Keskipitkä ja hennon paahteinen jälkimaku.

Seuraavana päivänä tuoksun kukkeus on noussut, kuten lakritsikin, ja rinnalle on noussut myös selkeää pippurisuutta. Maussa karpalo, lakritsi ja nahka ovat enemmän esillä. Suutuntuma on hieman täytelöitynyt ja pyöristynyt.

Fredrik

10/2007

Vuosikerta: 2005

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Morgon kuuluu vakio-ostoksiini ja vuosikerta 2005 on ollut hyvä ja tasainen. Hyvin käyttökelpoinen ja miellyttävä Beaujolais, joskin hieman persoonaton. Hinta on noussut eurolla(vk. 2006 = 12,89 €) ja se on nyt juuri 2,89 € liian paljon.

JN (rek.)

10/2007

Vuosikerta: 2004

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Tuoksussa lakritsaa ja mansikkaa. Maku pehmeän paahteinen, marjaisia, aavistuksen kiristävä.

Ei suinkaan huono viini, joka sopii varmasti moneen tilaisuuteen. Viinielämyksenä kumminkin hieman mielikuvitukseton.

plari

12/2006

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Kohtuullisen tyypillinen Morgon. Lounaalle hyvä viini, ehkä jopa hieman jäähdytettynäkin. Tällaisia pitäisi olla lisääkin Alkossa, odotellaan vaikkapa hieman kevyempää Chiroublesia...

Koti-sommelier (rek.)

10/2006

Vuosikerta: 2004

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Tämä on jo varsin tasokas Beaujolais, jossa alueen parhaat puolet tulevat esiin.

Tuoksu on marjainen, tarkemmin ehkä puolukkainen, ja hiukan paahteinen. Miellyttävä maku seuraa tuoksun suuntaviivoja. Maussa on voimaa on riittävästi, ja hapokkuuden ja marjaisuuden välillä vallitsee hieno tasapaino. Ei tämä ehkä mikään suuri viini ole, mutta loistava ja monikäyttöinen ruokaviini kylläkin.

Fredrik

10/2005

Vuosikerta: 2002

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Georges Duboeufin Beaujolais -Villages ja Bouchardin Morgon ovat molemmat täysin Gamay –rypälepohjaisia Bourgognea, joita voi verrata luontevasti hinta-laatu näkökulmasta. Ensimmäinen havainto oli, että Morgonissa löytyy se ryhti, jota Villagessa puuttuu. Morgon on keskitäyteläinen, hyvinkin käyttökelpoinen Bourgogne arkeen ja pienempiin juhliin. Maku on marjainen ja hento tammen vivahde erottuu viinin lämmetessä. Turhaan odottaa tässäkään halvemmassa frankkiluokassa mitään suurempaa tuoksuelämystä tai jälkimakua. Kokonaisuudessaan kuitenkin melko hyvä ostos, joka ansaitsee selvästi kolme tähteä.

Kiinnostuksen ja keskiarvon kehitys

 
 

Viinin pikavalitsin