Château Val Joanis

Tyyppi: Punaviini
Maa: Ranska
Valmistaja: Famille Chancel
Alue: Rhône
Rypäle: Syrah, Grenache
Koko: 0.75 l
Hinta: 11.95 e
Pakkaus: Kertapullo
Maku: Täyteläinen
Arvosana: Tähti Tähti Tähti Tähti
(
Tähti Tähti Tähti Tähti )
Rek. käyttäjien arvosana
  • Viinistä ei ole kirjattu taustatietoja. Rekisteröityneet käyttäjät voivat lisätä puuttuvia taustatietoja. Voit rekisteröidä oman tunnuksen täällä.
Lisää arvostelu

Uusi arvostelu

Arvostelija:

Vuosikerta:

Hinta/Laatu:

Arvostelu:

Arvostelut

lator (rek.)

11/2011

Vuosikerta: 2007

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Läpikuultavan punainen väri. Tuoksussa mansikkaa, metsää ja punaherukkaa. Maku on lajikkeille epätyypillisen kirpakka sisältäen puolukkaa, mustapippuria ja jo edellä mainittua punaherukkaa. Alkoholin aistii jälkimaussa ja tanniinit ovat melko terävät. Parani hieman seuraavana päivänä.

82 pistettä.

Maranello (rek.)

01/2011

Vuosikerta: 2006

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Ranskalainen perus syrah. Melko täyteläinen, melko tanniininen, melko mausteinen ja melko tamminen. Kaikki siis kohdallaan.

Kaisa

02/2010

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Tuore mutta täyteläinen olematta raskas. MMM

JN (rek.)

06/2009

Vuosikerta: 2005

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Tuoksussa kirsikkaa ja kahvipapuja, myös tummaa suklaata. Aluksi ihan mukava, mutta hengitettyään muuttuu keinotekoisen oloiseksi.

Maku on hyvin-hyvin lyhyt, kevyt ja tanniiniton. Suorastaan ontto.

Edellisiin vuosikertoihin nähden pettymys ja muutenkin melko surkea esitys.

Loppasuu

03/2008

Vuosikerta: 2004

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Tuli lauantai-ilta, oli naudan sisäfilettä kermaan hukutettuna ja valkosipuliperunoita sekä kasviksia gratinoituna auralla. Sitten oli myös tätä Rhônen lahjaa viinakaupan miinuskatteille. Pari tuntia dekantterissa ennen kattausta ja a vot. Viini oli näiden eväiden kanssa kuin pitkä ja ihana leikki (Vilkkumaa) ennen konjakkia ja sikaria. Se toi täydellisesti ruoan aromit esiin eikä pippurista ja reilusta kuivamusteesta huolimatta jyrännyt mitään. Myös illallisvieraat olivat viehtyneitä tähän viiniin ja eräs muka viineistä jotain tietävä (22 vuotta ravintola-alalla) väitti tätä parhaaksi huikakseen ikinä. Tosin promillet olivat n. 2 jo tässä vaiheessa ja konjakki oli jo huuhtonut suut. Kaiken kaikkiaan loisto-ostos, eikä niin kalliskaan. En ehkä uskaltaisi seisottaa yli vuotta, koska ainakin omassa putelissani oli kovin ohuen oloinen korkki.

Hombre (rek.)

11/2007

Vuosikerta: 2004

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Tuoksu on valloittava, jopa hieman kypsyneen oloinen mutta hiukan epätasapainoinen.

Maistissa löytyy täyteläisyyttä, hento hapokkuus ja pippuria. Suhteellisen pitkä jälkimaku vie ohueen ja kypsään tanniiniin. Kuivahan tämä kyllä on kuin eduskunnan kyselytunti.

Lisämutustelu antaa juomaan ylikypsää mansikkaa. Broileri-kanttarelli cannelonien kanssa ei toiminut, varsinkin kun ruoassa oli reippaasti pippuria. Syrahin oma pippurisuus yhdistettynä ruuan pippuriin kärähti kitalakeen.

Joku pata tummasta lihasta on paras arvioni.

jhm (rek.)

01/2007

Vuosikerta: 2004

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Uusi vuosikerta ja uudet mielipiteet.
Tuoksu keskitäyteläinen,pehmeän maanläheinen ja marjaisia.
Maku kevyen keskitäyteläinen,pehmeä ja aika hienostunut blendi kevyttä marjaisuutta,mausteisuutta ja maanläheisyyttä.Pientä kirpeyttä löytyy myös.Pehmeät hapot.Kävi aika hyvin kevyen broilersalaatin kanssa,enkä jäänyt kaipaamaan mitään tuhdimpaa ruokaa kumppaniksi.
En usko että tämä viini paranisi kellarissa.Etelärhônelaiset ovat yleensä tarkoitettu nuorina juotaviksi,lukuunottamatta tietenkin Beaucastelin Ch-du-Pape.
Hintaluokassaan kuitenkin pieni helmi.

Nexus

12/2006

Vuosikerta: 2003

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Lammaspaistia ja punaviinikastiketta oli päivällisellä luvassa, ja katselin mitä sopivaa viinikaapista löytyy. Ottaisinko Chateauneuf-du-Papea, vai Bordeaux'ta, kun silmään sattui tämä. Kovasti oli kehuttu, joten ei muutakuin Château Val Joanis pöytään.

Ensinuuhkaisusta pullon loppuun asti tuotti tämä suurta nautintoa, ja ruualle se osui ja upposi.

Hintaisekseen erinomainen. Aterioinnin päätyttyä kävin hakemassa alkosta pullon konjakkia. Ja pullon Château Val Joanista :)

Ellosen Jussi (rek.)

07/2006

Vuosikerta: 2003

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Ensimmäinen ajatukseni viiniä nuuhkiessani oli epäusko. Tämähän on alle kympin tuttavuus Rhonen suunnalta, enkä ole vaivautunut ostamaan kyseistä etikettiä konsanaan. Tyypillisenä sarkasmin ystävänä suhtaudun halpoihin frankkeihin kuten Michelin-ukko Tapolan tuotesarjaan; deletoin mokomat kokonaan päänupista.
Viinin diskreetti täyteläisyys ja avoin makujen puutarha ovat varsin vakuuttavaa laatua. Marjojen kimara pysyy ryhdikkäänä kuin Mannerheim 75-vuotispäivänään, jälkimaku myötäilee noiden kekkereiden usvasavuja.
Ranskalaista osaamista kirpputorihintaan.

Rane

03/2006

Vuosikerta: 2003

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Samaa mieltä kuin edellinen. Nuori viini ja kypsyy vielä. 2001 vuosikerta oli todella erinomainen. Toivottavasti tämä myös muutaman vuoden kypsymisen jälkeen.

JN (rek.)

01/2006

Vuosikerta: 2003

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Melko tuore vuosikerta, maku ei selvästikään ole kunnolla kypsynyt ja avautunut.

Samettinen ja paksu, paljon potentiaalia. Varmaan ostan toisen pullon ja avaan sen vasta vuonna 2010.

...tai ehkä ostan kolmannenkin pullon lahjaksi.

Kiinnostuksen ja keskiarvon kehitys

 
 

Viinin pikavalitsin