Le Grand Noir

Tyyppi: Punaviini
Maa: Ranska
Valmistaja: R-Wines
Alue: Languedoc-Roussillon
Rypäle: Cabernet Sauvignon (60 %), Syrah (40 %)
Koko: 0.75 l
Hinta: 9.99 e
Pakkaus: Kertapullo
Maku: Keskitäyteläinen
Arvosana: Tähti Tähti Tähti Tähti
(
Tähti Tähti Tähti )
Rek. käyttäjien arvosana
  • Viinistä ei ole kirjattu taustatietoja. Rekisteröityneet käyttäjät voivat lisätä puuttuvia taustatietoja. Voit rekisteröidä oman tunnuksen täällä.
Lisää arvostelu

Uusi arvostelu

Arvostelija:

Vuosikerta:

Hinta/Laatu:

Arvostelu:

Arvostelut

J-Juha

02/2016

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Maukas,tasapainoinen. Erinomainen ostos.

gm

04/2014

Vuosikerta: 2012

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Ihan jees ja napakka ruokaviini. Moniulotteisempi ja herkempi kuin uudenmaailman viinit.

Henrik-

02/2014

Vuosikerta: 2012

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Samettinen, täyteläinen, aavistus mausteisuutta. Todella nautittava ranskalainen ja vielä tähän hintaan > hyvin kohdallaan. Etiketin eleganssi kruunaa nautinnon. Sopii loistavasti sinällään nautiskeluun. Kokeiltu myös medium pihvin kanssa, kerta kaikkiaan suositeltava.

Blending:
85% Cabernet
15% Shiraz

maistelija11 (rek.)

08/2012

Vuosikerta: 2010

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Nahkamainen tuoksu. Suussa kohtuullisen nahkainen, mausteinen. Aavistus marjaisuutta löytyy. Loppuen lopuksi aika tukkoinen vaikutelma jää.

Viinimies

02/2012

Vuosikerta: 2009

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Uusi vuosikerta sen kun vain paranee.....hinta/laatu loistava.....vielä alle e10,-. Modrni stellwin de lux korkki ja modetni pakkaus.....viini pehmeä, hillomainen, hiemn pippuria..nautittava punkku.

TK (rek.)

05/2011

Vuosikerta: 2008

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Nyt on kyseessä pullo, joka on valittu aivan täysin a) kapselin värin ja b) etiketin kuvan perusteella. Odotukset eivät olleet korkealla.

Mutta kun kierrekorkki rapsahti auki ja viini oli ollut hetken lasissa, ilme kirkastui: tämähän on kerrassaan erinomaista. Varsin pehmeä, mustaherukkainen maku, ehkä jopa hieman makeaan taittuva. Tanniineista ei ole tietoakaan, mutta kokonaisuus pysyy silti hyvin nipussa. Yleensä en oikein välitä tämäntyyppisistä viineistä, mutta tämä toimii menemättä kosiskelevan tai aivan liian yksinkertaisen puolelle.

Sopisi hyvin esimerkiksi lihapadan kaveriksi tai tarjottavaksi ihmiselle, joka ei punaviinistä pidä tai sitten ihan mutkattomaksi seurustelujuomaksi.

lator (rek.)

11/2010

Vuosikerta: 2008

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
81 pistettä.

ZEI

02/2010

Vuosikerta: 2007

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Tämä vuosikerta on sitten aika erilainen, kuin aikaisemmat kommentit ovat kertoneet. Tai ainakin maun osalta.

Tuoksu on edelleen todella hento, lyhyt ja poissaoleva.
Tummat marjat, ihan pieni hedelmäisyys ja mausteisuus. Arastavaa yrttisyyttä, ehkä eukalyptusta.

Maku sitten yllätti todella positiivisesti, heikon tuoksun jälkeen. Tasapainossa, pehmeä ja pituuttakin löytyy. Tanniit tulevat vierailulle, mutta eivät häiritse. Hento mausteisuus ja tummat marjat löytyvät myös armomeista. Lisäksi suklaata.

Täytyy vielä tänään maistaa kovia juustoja tämän kanssa. Varmasti toimiva yhdistelmä. Hintalaatusuhde kohdallaan.

deeku

02/2010

Vuosikerta: 1997

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Ihan hyvä pöhnä tästä tulee. Hintalaatu pirun hyvä, kun saatiin tuparilahjaksi

tomton

06/2009

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
kokeilkaapa grillatun lihan seurassa, tukevan pihvinkerä ainakin putoaa loistavasti

tn

12/2008

Vuosikerta: 2005

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Ne, jotka pitävät oluesta pitävät myös Isosta Tummasta. Niin ainakin minulle kävi. En ole päässyt punaviinien ystäväksi millään, mutta tämä hyvittäää kaiken.
Etiketti lupaa anarkiaa viinirintamalla, sitä myös saadaan. Ei tälläistä ole kellään muulla. Vertaaminen on turhaa, siitä esimerkkinä monet kommentit tällä pastalla.

Tätä viiniä ei kannata verrata muihin, ei sitä edes voi. Jotenkin se on sen ulkopuolella. Nollaa kaikki, mitä tiedät viineistä. Maista tätä vain viininä ja huomaat mitä tarkoitan....

MikkoK (rek.)

01/2008

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Aaveen linjoilla tässä ollaan. Eniten kummastutti tämän viinin lähes täydellinen tuoksun puute. En saanut nenääni oikein minkäänlaista viestiä. Tästä huolimatta maku on ihan oikeilla jäljillä. Paitsi että takaketissä mainitut luumu ja hillomaisuus ei kyllä olleet tässä pullollisessa kotona. Ehkä mieluummin nämä perinteiset nahkat ja tupakat. Ja aavistuksen suklaisuutta. Viiniä purskuttaessa oikein meni posket lommolle. Sikäli paljon kuivat tanniinit dominoivat jälkimakua. Vaan ihan rehellinen maalaisviini. Menisi varmaan suolaisten juustojen kera. Mutta tällä rahalla saa parempaakin. Paljon parempaa...

Aave (rek.)

12/2007

Vuosikerta: 2004

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Yllättävän hento tuoksu on mausteisen hedelmäinen sekä hennon nahkainen. Mieleeni nousi myös tumma suklaatryffeli. Melko täyteläinen maku on notkea ja aromeiltaan kypsän luumuinen ja yrttinen. Ikävä kyllä tuoksu ei auennut ja makukin jäi turhan lyhyeksi. Muutoin osat olivat ihan mukavasti tasapainossa ja tyyli poikkesi kiitettävästi vastaavista aussisekoitteista (CS-Shz). Mutta ei nyt vaan oikein irtoa.

Iso-P

03/2006

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Maistui kohtuullisen hyvältä näin ranskalaisia punaviinejä karttavankin suussa. Alkossa väittivät, että avatun pullon ensi tuoksu olisi kammottava (mm. lantaa ja muuta haisua), mutta maku erinomainen. Minun nenäni ei kuitenkaan haistanut mitään tavallisuudesta poikkeavaa. Vastaa täysin hintaansa, ei enempää eikä vähempää.

Ote

11/2005

Vuosikerta: 2002

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Mielenkiintoinen viini, jolla mielestäni hinta-laatusuhde kohdallaan vaikka ei tämä mikään huippuedullinen löytö olekaan. Suosittelen ehdottomasti ruokaviiniksi! Esim. syksyiset lihapadat sopivat varmasti.

NItrOxyn

12/2004

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Alkutunnelma lupaa hyvää. Kevätniityn
vieno tuulenvire painaa kasvoja, mutta takana odottaa kevyt ohdakkeen painallus. Maussa aistittavissa hieman rosépippuria ja kanelia. Päämaku pilkottaa savuverhon takaa. Väriltään se on tummansininen ja vaativa. Maku ei kuitenkaan pääse täysin oikeuksiinsa, liekö syynä kavaljeerin nuori ikä? Susi kuitenkin lampaan asussa.

Kiinnostuksen ja keskiarvon kehitys

 
 

Viinin pikavalitsin