Crasto Douro

Tyyppi: Punaviini
Maa: Portugali
Valmistaja: Quinta do Crasto
Rypäle: Tinta Roriz, Touriga Nacional, Touriga Franca, Tinta Barroca
Koko: 0.75 l
Hinta: 12.59 e
Pakkaus: Kertapullo
Arvosana: Tähti Tähti Tähti Tähti
(
Tähti Tähti Tähti Tähti )
Rek. käyttäjien arvosana
Arvosteluita: 3
Suosituksia: 1
Pettymyksiä: 0
Ostoslistalla: 0
  • Viinistä ei ole kirjattu taustatietoja. Rekisteröityneet käyttäjät voivat lisätä puuttuvia taustatietoja. Voit rekisteröidä oman tunnuksen täällä.
Lisää arvostelu

Uusi arvostelu

Arvostelija:

Vuosikerta:

Hinta/Laatu:

Arvostelu:

Arvostelut

KM

10/2011

Vuosikerta: 2009

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Tavaraa oli viiniin laitettu liikaa mistä se tuppaa kärsimään. Tavoitteena kenties imitoida uuden maailman hedelmäpommia. En saanut oikein otetta hedelmästä jossa oli tummaa kirsikkaa, mustaherukkaa, karpaloa ja jotain muuta. Takaa hyökkäsi viinanhuuruinen hyöky. Palaset eivät olleet oikein paikallaan, joten suosittelen vaikka CARM:in samanhintaista Dourolaista.

Hannu P

09/2011

Vuosikerta: 09

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Rustiikkinen ja erittäin intensiivinen portugalilainen. Väri on violetti ja vivahtaa purppuraan. Tuoksussa hedelmiä ja marjoja. Suutuntuma neutraali, mutta maku räjähtää täyteläiseksi heti kun nielaisee viinin. Jälkimaku on hieman karvas ja siitä erottaa mustia marjoja, jopa muste tulee kansakouluajoilta mieleen. Hedelmäisyys on tyrmäävä ja mausteet sekä tupakka hallitsevat makua. Tasapaino on vielä hajanaisen puolella. Kokonaisuutena viini on monin verroin mielenkiintoisempi kuin uuden maailman hilloviinit, jotka vuosi vuodelta muistuttavat enemmän ja enemmän toisiaan rypäleestä ja maasta riippumatta. Pari vuotta kaapissa voisi tehdä hyvää.
Pihvi ja riistaviini mielestäni ja sopii kypsille juustoille.

JN (rek.)

07/2011

Vuosikerta: 2009

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Tätä juodessani tajusin kuinka vähän minulla on kokemusta portugalin rypäleistä. Puuttuu vertailukohtia. Viini on kyllä maukas ja monipuolinen, melko silkkinenkin. Mustaherukkaa ja kirsikkaa, hieman suklaatakin. Alkoholia oli runsaasti, mistä tuli vähän mieleen jonkinlainen romminen konvehti.

Kiinnostuksen ja keskiarvon kehitys

 
 

Viinin pikavalitsin