Quinta da Garrida Touriga Nacional

Tyyppi: Punaviini
Maa: Portugali
Valmistaja: Alianca
Rypäle: Touriga Nacional (100 %)
Koko: 0.75 l
Hinta: 14.99 e
Pakkaus: Kertapullo
Arvosana: Tähti Tähti Tähti Tähti
(
Tähti Tähti Tähti Tähti )
Rek. käyttäjien arvosana
Arvosteluita: 5
Suosituksia: 1
Pettymyksiä: 0
Ostoslistalla: 0
  • Vuoden Viinit kilpailu 2011: 3. sija
    Euroopan punaviinit, hinta 9-15 euroa
    (Vuosikerta: 2007)
    Viinistä ei ole kirjattu taustatietoja. Rekisteröityneet käyttäjät voivat lisätä puuttuvia taustatietoja. Voit rekisteröidä oman tunnuksen täällä.
Lisää arvostelu

Uusi arvostelu

Arvostelija:

Vuosikerta:

Hinta/Laatu:

Arvostelu:

Arvostelut

crestfall (rek.)

12/2011

Vuosikerta: 2007

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Kuvausten perusteella tiedossa tuntui olevan hyvinkin tömäkkä viini, joten korkkauksen jälkeen viini siirtyi suosiolla karahviin vartomaan. Ensimaistaminen tapahtui kuitenkin varsin pian, vain reilun puolen tunnin tauon jälkeen.

Viini on todella tummanpunainen ja läpinäkymätön, reunoiltaan kuitenkin aavistuksen sineen taittuvan purppurainen. Tuoksu on todella runsas, antava, kypsän luumuinen ja tamminen. Lisäksi valmistuksessa käytetty rypäle ilmiantaa itsensä tuoksumalla aavistuksen verran portviinimäisesti makean taateliselta.

Ensimmäisen maistamisen perusteella maku on todella tiukka, voimakkaan maustepippurinen, kuiva, hyvin tumman marjainen ja tanniininen. Tanniinit jopa tuntuvat maistuvan suutakuivattavan tunteen lisäksi asteen verran karvaalta. Erityisesti pitkässä jälkimaussa tanniinien karvaus korostuu bitterisen mausteisuuden kanssa.

Parin tunnin odottelun jälkeen viini tuntuu selvästi auenneen ja tuoksussa esillä ollut tammi on saapunut hyvin esiin myös makuun tarjoillen pyöreätä, aromikasta, kevyesti makeaan vaniljaan taipuvaa tammea. Lisäksi tanniinien tiukkuus ja katkeroisuus ovat tehneet tilaa paahteisemman makeaksi muodostuneelle tummalle marjasadolle. Jälkimaku on pyöristynyt ja muuttunut selvästi tammisemmaksi ja marjaisemmaksi.

Viini on melko massiivinen ja tuhti paketti, joka noin 15 euron hinnallaan painii kovassa sarjassa, mutta pärjää siellä myös vallan hyvin. Se kuitenkin vaatii reilusti aikaa avautuakseen, sillä vielä kahden kolmen tunnin paikkeilla viini tuntui vielä edelleen vaativan hengittelyä karahvissa. Viini onkin mehevä ja tanniininen elämys erityisesti kärsivälliselle punaviinin ystävälle.

KM

09/2011

Vuosikerta: 2007

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Maistoin joskus vuosi sitten. Alun kukkaisuus oli hirvittävää, mutta seuraavana päivänä viini olikin jo juotavissa. Pehmeä, tumman hedelmäinen ja liian tamminen viini.

JN (rek.)

08/2011

Vuosikerta: 2007

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Portugalin viinit ovat selkeä aukko sivistyksessä, siksi täytyi ottaa tämä testiin. Valintaa puolsi myös se että vuosikerta on ehtinyt mukavasti pehmentyä myymälän hyllyssä.

Ensimmäisenä tuoksussa tulee vastaan makeutta - puoliso huutaa "päärynää!" ja itse samaan aikaan löydän "friteerattua banaania!" Joka tapauksessa erikoinen ensivaikutelma. Karkkipäivä.

Maku on pyöreä, lämmin ja suklainen. Alkoholia on etiketin mukaan 14.5 %, mutta se ei onneksi tunge läpi. Makaronilaatikon kanssa tanniinit pyöristyvät entisestään ja viini soljuu nopeasti alas kurkusta. Maukasta.

Suurimmaksi ongelmaksi nousee runsas tammikypsytys. Pullon hengitettyä Oak-Monster herää henkiin ja hyppii häiritsevästi silmille. Ilman imellettyä jenkkitammea tämän lämmöstä ja tanniineista voisi nauttia ihan tosissaan. Chardonnay-vanilja ja margariini tökkivät punaviinissä. Suuhun ei tule tikkuja mutta kylläkin puuliimaa ja rasvaista havun mäntysuopaa.

88p - Suosittelen tammitettujen viinien ystäville ja muillekin ruoan kylkiäiseksi.

Smartti (rek.)

12/2010

Vuosikerta: 2007

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Ensimmäinen tutustuminen portugalilaisiin viineihin (Matteusta tai Portviinejä ei nyt lasketa) oli täysosuma.
Pidän erittäin täyteläisistä viineistä ja tämä oli juuri sellainen. Maistoin viiniä 5.12.2010 ensimmäisenä monista sinä iltana nautituista ja tämä oli ehdottomasti paras (joukossa muutama Ripasso). Kävin tänään hakemassa Salomoninkadun Alkosta 6 pullon laatikon, josta jaan muutaman joululahjaksi.
Ruokasuositus on Sienirisotto; täytyypä kokeilla.

lator (rek.)

11/2010

Vuosikerta: 2007

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
87 pistettä.

Kiinnostuksen ja keskiarvon kehitys

 
 

Viinin pikavalitsin