Quinta de la Rosa

Tyyppi: Punaviini
Maa: Portugali
Valmistaja: Quinta de la Rosa
Koko: 0.75 l
Hinta: 14.07 e
Pakkaus: Kertapullo
Maku: Täyteläinen
Arvosana: Tähti Tähti Tähti Tähti
(
Tähti Tähti Tähti Tähti )
Rek. käyttäjien arvosana
Arvosteluita: 1
Suosituksia: 0
Pettymyksiä: 0
Ostoslistalla: 0
 • Maahantuojan (Vindirekt Finland) tiedot:
  Luonnehdinta:
  Runsas, mehevän nahkainen tuoksu. Maku on täyteläinen, mehevä, mausteinen, tasapainoisen tanniininen, runsas.

  Rypälelajikkeet:
  touriga nacional, touriga franca, tinta roriz, tinta barocca.

  Viinitilan tietoja - Quinta de la Rosa:
  Quinta de la Rosan historia ulottuu aina vuoteen 1815 asti, jolloin Hampurista kotoisin oleva Feuerheerdin perhe aloitti portviinien myynnin. Quinta de la Rosan tila tuli perheen omistukseen vuonna 1905. Tila annettiin kastelahjana silloisen omistajan, Albert Feuerheerdin, tyttärelle, Clairelle. Vuonna 1929 Claire avioitui ruotsalaista syntyperää olevan Eric Bergqvistin kanssa. Näiden poika Tim Bergqvist on nykyään talon johdossa apunaan tyttärensä Sophia.
  Pinhaon kylän lähellä sijaitseva Quinta de la Rosan tila on Douron parhaita, ja sen tarhoilla on A-luokitus. Se on yksi harvoista tiloista, jonka tuotantoon tarvittavat rypäleet saadaan kokonaan oman tilan tarhoista. Tilalla on viinitarhoja 55 hehtaaria, ja portviinin vuosituotanto on noin 150 000 plo. Portviinin ohella tila tuottaa punaviiniä ja pienen määrän korkeatasoista oliiviöljyä. Vuodesta 1933 aina vuoteen 1988 tilan rypäleet myytiin Sandemanille ja Croftille, mutta 1988 viinin valmistus ja markkinointi palautettiin omalle tilalle. Vuonna 1988 portviinin tuotantoa määräävä laki muuttui sallien viinien myynnin suoraan tilalta. Aiemmin kaikki portviinit piti kypsyttää Vila Nova de Gaiassa lähellä Porton kaupunkia. Quinta de la Rosan portviinit ovat tyyliltään hyvin hedelmäisiä ja varsin helposti lähestyttäviä.
Lisää arvostelu

Uusi arvostelu

Arvostelija:

Vuosikerta:

Hinta/Laatu:

Arvostelu:

Arvostelut

santeri (rek.)

10/2007

Vuosikerta: 2004

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Tuli tämä testattua.

Tuoksu oli vahva ja lämmin, oikean viinin haju.
Maku vaatii kunnon pihviä jota kerrankin oli pöydässä, tämä viini oli piste pihvin päälle. Voimakas ja rehellinen ei siinä enää mitään hienouksia vaatinut.

Kiinnostuksen ja keskiarvon kehitys

 
 

Viinin pikavalitsin