Quinta das Setencostas

Tyyppi: Punaviini
Maa: Portugali
Valmistaja: Casa Santos Lima
Rypäle: Castelão (50 %), Camarate (30 %), Tinta Miúda (10 %), Preto Martinho (10 %)
Koko: 0.75 l
Hinta: 9.88 e
Pakkaus: Kertapullo
Maku: Täyteläinen
Arvosana: Tähti Tähti Tähti Tähti
(
Tähti Tähti Tähti Tähti )
Rek. käyttäjien arvosana
  • Maahantuojan (Skycellar) tiedot:
    Viini on väriltään tummanpunainen; hieman kehittynyt. Tuoksu aromikas. Maku on täyteläinen, notkea, maukas ja vaniljainen.

    Rypäleet ovat kasvaneet Alenquerin alueella Estremadurassa lähellä Atlantin valtamerta. Viini on käynyt 28-30 asteen lämpötilassa. Rypäleiden kuoret saavat olla viinin mukana 30 päivän ajan. Osaa viinistä kypsytetään 250 litran tammitynnyreissä, joista 20 % uusia. Tuottajan mukaan viini on valmis juotavaksi ja sitä voi varastoida 4 – 5 vuoden ajan.
Lisää arvostelu

Uusi arvostelu

Arvostelija:

Vuosikerta:

Hinta/Laatu:

Arvostelu:

Arvostelut

hka (rek.)

09/2016

Vuosikerta: 2010

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Pakkohan tämäkin viini oli tsekata. Kun viini sai muutama vuosi sitten maininnan ”Vuoden viini 2014” ja viinilehtikin antoi viinille täydet viisi tähteä ja lisämaininnan ”löytö”, ei tätä alle kympin viiniä voitu jättää ostamatta, varsinkin kun sen kerrottiin kehittyvän vielä varastoitaessa. Marraskuussa 2014 viini maksoi siis € 9,98. Nyt myynnissä oleva vuosikerta 2013 maksaa sekin edelleen alle kympin, €9,99.

Nuo myöhemmät vuosikerrat eivät ole yltäneet ihan samaan laatuun kuin vuosikerta 2010, jolle ruokasuositukset olivat: nauta, porsas, pataruuat ja juusto. Vuosikerralle 2013 ruokasuositukset ovat muuttuneet: seurustelujuoma, grilliruoka, nauta ja porsas. Tähtiä on nyt neljä, mutta edelleen annetaan lisämaininnat: ”edullinen ostos” ja ”valmis, mutta kehittyy”.

Hääpäivämme kunniaksi ostimme pizzat paikallisesta pizzeriasta ja valitsimme tämän viinin niiden kumppaniksi. Eikä valinta ollut ollenkaan huono. Viini komppasi ateriaa vallan oivallisesti.

Alle kympin viineissä on enää harvoin kunnon korkki, mutta tässä sellainen vielä oli, tosin sieltä halvimmasta päästä. Mittasin korkin pituudeksi vain 39 mm. Siitä huolimatta korkki oli lujasti kiinni pullon suulla ja oli pitänyt juoman täysin juomakelpoisena (huolimatta käyttämästäni pystyssä varastoinnista).

Viinin väri hyvä punainen. Tuoksussa päällimmäisenä tammisuutta, joka ei kuitenkaan ollut liian dominoiva. Maussa muhevaa mausteisuutta. Viini jätti miellyttävän suutuntuman. Pizza ei ole yleensä liian kranttu viinille. Niin ei nytkään. Kelpo viini, joka ansaitsee, hinta huomioon ottaen, ihan hyvän arvosanan. Tätä voi ostaa toistekin kumppaniksi pizzalle.

II amatööri

04/2016

Vuosikerta: 2012

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Avattu ja maisteltu edellispäivänä.Maku kehittyi mukavampaan suuntaan. Oman makuistansa. On siis melkoisen täyteläistä, lähes makeaa. Mukavaa, ei tarvitse naama kurtussa kaataa kurkkuunsa.

Degarthe (rek.)

02/2016

Vuosikerta: 2012

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Pehmeän täyteläinen, vieman pippurinen jälkimaku. Mukava ja laadukas rakenteinen viini jota helppo juoda sellaisenaan tai kevyehkön liharuuan kanssa. Viini yllätti positiivisesti.

4/5
****

viinituntija

12/2014

Vuosikerta: 2010

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
yäk minkä makuinen.. en suosittele..ennemin ostan vaikka cato negroa tai cono surria.

Stanotzol (rek.)

10/2014

Vuosikerta: 2010

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Hyvä viini punasen lihan kaveriksi...

Jukaa

08/2014

Vuosikerta: 2010

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Sopiva viini possulle. Enenmpi tarkoitin tässä yhteydessä ruokalajia.

joku nimimerkki

02/2014

Vuosikerta: 2009

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Hintaansa nähden maukas punaviini mutta maun määrä ei korvaa laatua. Mitä paremmin hajuaisti toimii niin sitä vähemmän varmaankin tämä miellyttää. Kitalakeen tarttuu hieman raakojen punertavien marjojen alkoholisen pistävä aromi. Toki joillekin tämän viinin aromit saattavat osua kohdalleen, onnittelut heille löydöstä. Ei tätä ainakaan ohueksi marjamehuksi tarvitse haukkua.

Legless Scotsman (rek.)

01/2013

Vuosikerta: 2009

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Keskitäyteläinen, hedelmäinen, mieto, pehmeä. Pisteet: 81/100.

maistelija11 (rek.)

07/2012

Vuosikerta: 2009

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Pehmeän täyteläinen. Marjaisa, taatelimaisen vaniljainen. Ehkä aavistuksen liian makea makuuni. Ihan ok.

Armiidak (rek.)

06/2012

Vuosikerta: 2009

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Pehmeä ja ihastuttava,tämä viini saa minut aina hyvälle tuulelle.

Välillähän on niitä päiviä, jolloin kaipaa piristystä ja hyvän ystävän lämpöistä halausta. Jos mikä, niin tämä on lohtuviini.

Nautinnollinen ilman ruokaa, ruoan kanssa nautittuna,makeus taittuu kivasti.

Hyvä pari tummalle suklaalle sekä kanalle.

Mieheni tykkäsi myös.

Miinus makeudesta 5-

lator (rek.)

01/2012

Vuosikerta: 2008

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Keskisyvä punainen väri. Tuoksussa lakritsia, mustikkaa ja rusinaa. Maussa aloitetaan tummilla marjoilla siirtyen lakritsintäyteiseen keskimakuun. Jälkimaku muuntautuu aavistuksen rusinaiseksi ja alkoholi puskee läpi turhan rajusti. Hieman vetinen ja keskinkertainen kokonaisuus.

84 pistettä.

crestfall (rek.)

12/2011

Vuosikerta: 2008

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Melko syvänpunaisen viinin tuoksussa on selvästi esillä Portugalin henki: kypsän mehukkaan ja mausteisen tuoksun seasta voi erottaa punaisista portviineistä tuttua viikunaisuuden aromia. Yleisesti tuoksu on runsas ja lupaa hyvää tulevasta.

Maun ensivaikutelma on runsas, melko pehmeä ja suht täyteläinen. Alkoholi on melko vahvasti mukana, mutta ei kuitenkaan hallitse mehevää makumaailmaa. Seassa on sopivasti makean vaniljaista tammea, kypsiä tummia marjoja, tuoksusta tuttua viikunaa ja kevyen bitteristä mausteisuutta. Tanniineja ei ole erityisen paljoa, mutta ne ovat vielä kovin terhakoita ja tarttuvat kirpeinä hanakasti suun limakalvoille.

Happoja on jonkin verran, mutta ovat täyteläiseen suutuntumaan nähden sen verran vähäisiä, että viini soljuu pyöreänä kielenkärjestä nieluun huolettomasti. Jälkimaussa kielellä jää pitkään leijumaan pisteliäs ja miellyttävä mausteisuus sekä kuiva, puinen tammi.

Täyteläisten viinien ystäville viini on oikein kelpo valinta luonteikkaaksi seurusteluviiniksikin, mutta tanniinipelkoisille viini kannattaa yhdistää esimerkiksi riistan tai lampaan kumppaniksi keventämään viinin terävimpiä puolia.

Alle kympin hintaluokassa viini on oikein miellyttävä esitys, joka on helppo muttei kuitenkaan miellyttämisenhaluinen. Jälleen yksi loistoesimerkki Portugalin viiniosaamisesta, jossa laadukas lopputulos ja järkevä hintalappu lyövät kättä sulassa sovussa.

Ara (rek.)

09/2010

Vuosikerta: 2007

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Oikein miellyttävä viini, sopi hyvin tulisen aasialaistyylisen ruuan kanssa, mutta on nautittava kokemus myös pelkästään seurajuomana.

Sammy (rek.)

12/2009

Vuosikerta: 2006

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Erittäin hyvä hinta/laatu suhde. Paikallistenkin suosiossa, ainakin tämä vuosikerta.

juhak

11/2009

Vuosikerta: 2006

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
paras maistamani viini .sopi hyvin porsaan pihvin kanssa ,hyvä myös seurustelu viininä

Sanna (rek.)

11/2009

Vuosikerta: 2003

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Huolettomasti dekantoituna kurkusta alas viini maistui hyvältä, hyvässä seurassa ihanalta. Tummaa ja pehmeää ja kivasti kihahti hieman päähän. Ihana ilta kaikkiaan!

TK (rek.)

01/2009

Vuosikerta: 2006

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Reilusti hedelmää alussa, lopussa rapsakat, hieman kireät tanniinit tasapainottamassa. Jonkin aikaa hengähdettyään viini tasaantui hieman ja lopun tanniinien kireys hellitti hieman. Erittäin hyvä viini; sopinee esimerkiksi raa'aksi paistetun pihvin kanssa, mielellään dekantoituna.

Tässä voisi olla jopa hieman kypsytyspotentiaalia. Jos ei sitten olekaan, ei mene paljoa rahaa hukkaan (en muistanut hintaa, kun maistoin tätä; arvioin että 13 - 14 euroa maksaisi. Alkossa vilkaisin, hinta alle 9 euroa...).

Hinta/laatu-suhde tosiaan kohdallaan, ja silkkaa laatuakin löytyy kotitarpeiksi ja ylikin.

Axel

04/2008

Vuosikerta: 2005

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Hieno löytö. Tuoksu kertakaikkisen ainutlaatuinen. Maku täyteläinen, olematta kuitenkaan liian tanniininen tai muuten karvas. Tässä viinissä kaikki on kohdallaan. Huolellinen dekantointi parantaa viinia entisestään.
Ehdottomasti parhaita tintoja tässä hintaluokassa.

Henkka

04/2008

Vuosikerta: 2005

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Eräs tuttava kertoi tämän olevan hänen mieliviininsä ja juoneensa sitä toistasataa pulloa vuosien aikana. Pidin myös siitä sen maanläheisen maun vuoksi. Lisäksi viini on yrttinen, joten suupalaksi tulee valita jotain vastaavaa. Minua kiinnostaa aina viinit, jotka perustuvat usean eri rypäleen sekoitukseen. Tässäkin on neljää rypälettä (mainittu takaetiketissä). Kun avasin ensimmäisen pullon kotona, huomasin, että viini edellyttää kuitenkin tuulettumista, joten dekantointikin voi olla paikallaan.

Kride

03/2008

Vuosikerta: 2006

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Ei ole yhtään hullumpi tämä 2006.
Oikein hyvä punkku ruokaan kuin ruokaan ja seurusteluun.

ana (rek.)

12/2007

Vuosikerta: 2005

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Suht täyteläinen ja maukas viini. Kaikin puolin miellyttävä tuttavuus. Varma valinta grilliruuille.

Pusztan poika

09/2007

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Yksi lempiviineistäni Alkosta!

Hombre (rek.)

07/2007

Vuosikerta: 2005

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Tuoksu on todella miellyttävän voimakas ja rehevä.

Keskitäyteläistä makua voi kuvailla vain yhdella sanalla; Pehmeä. Onpas todella silkkinen juoma. Maku ei pitkälle vie mutta ei sitä oikein voi tämän hintaiselta juomalta pyytääkään. Tasapainoinen silkkimehu liukuu suuhun ja jättää hienoisen muiston.

Itse haluan viiniini hieman kulmaa ja särmää mutta olen varma että tämän viinin pehmeys valloittaa monen sydämen lämmöllään. Tarjoile 16 asteisena ja ennemminkin lohen kuin lihan tai juuston kanssa.

Linda

03/2007

Vuosikerta: 2004

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Tanniininen, kuiva, pistävä, hyökkäävä - ei miellyttänyt minua, vaikka maku pehmeni hieman ajan myötä.

Muikku

12/2006

Vuosikerta: 2004

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Olen samaa mieltä kuin nimimerkki Maku; viini oli raaka ja kehittymätön, ohuen makuinen. Ei säväyttänyt ollenkaan eikä löytynyt muille portugalilaisille edullisille ostoksille tyypillistä lämpöä ja ulottuvuutta. Ennemmin ostan jatkossa Periquitaa tai Quinta da Espigaa kuin tätä.

Raato

01/2006

Vuosikerta: 2004

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Ennen tätä viiniä en tiennyt että taivas voi tulla maan päälle. Täydellisyys onkin saavutettavissa. Tuoksu on kuin uppoaisi untuvatyynyyn ja maku on kuin kermaa joisi. Ylistyssanani loppuvat kesken.

Maku

01/2006

Vuosikerta: 2004

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
2004 vuosikertaa oli ainoastaan tarjolla, ja olipa pettymys.
Kehittymätön ja raa'an oloinen ainakin oli ostamani pullo.
Valitettavasti en ole maistanut edellistä vuosikertaa, joten
en voi verrata siihen.

Samwais

12/2005

Vuosikerta: 2003

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Viimeisiä tämän vuosikerran viinejä viedään alkosta. Kannattaa ostaa jos löytää. Loisto viini. Pehmeä ja silti tuhti.

kaki

09/2005

Vuosikerta: 2003

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Väri syvän punainen. Tuoksussa hiillosta, viinitynnyriä ja raa'n tomaatin lehtiä, kuitenkin pehmeässä muodossa. Maku linjassa tuoksun kanssa. Ihanassa jälkimaussa tuhkaa,
vaniljaa ja marjoja.

Kiinnostuksen ja keskiarvon kehitys

 
 

Viinin pikavalitsin