Fonte do Beco

Tyyppi: Punaviini
Maa: Portugali
Valmistaja: DFJ Vinhos
Rypäle: Castelão (100 %)
Koko: 0.75 l
Hinta: 9.49 e
Pakkaus: Kertapullo
Maku: Keskitäyteläinen
Arvosana: Tähti Tähti Tähti Tähti
(
Tähti Tähti Tähti Tähti )
Rek. käyttäjien arvosana
  • Viinistä ei ole kirjattu taustatietoja. Rekisteröityneet käyttäjät voivat lisätä puuttuvia taustatietoja. Voit rekisteröidä oman tunnuksen täällä.
Lisää arvostelu

Uusi arvostelu

Arvostelija:

Vuosikerta:

Hinta/Laatu:

Arvostelu:

Arvostelut

Omppu (rek.)

10/2014

Vuosikerta: 2011

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Väriltään keskisyvän rubiininpunainen, selkeät kyyneleet. Tuoksussa mausteita ja makeaa punaista marjaa. Maussa aluksi makeaa marjaa ja hedelmäisyyttä, sitten tulevat tanniinit, mausteet, kuivatut hedelmät (rusina...) ja alkoholin polttavuus. Omaan suuhuni tuntui enemmän keskitäyteläiseltä kuin täyteläiseltä. Tuntuu kuin makeus ja tanniinisuus olisivat erillään, suuhun jää hapan maku.

Kun viinin on antanut hetken avautua, tuoksuun tulee lakritsisuutta sekä rusinaa, ja mausta tulee yhtenäisempi. Mausteisuus, lakritsisuus ja tanniinit muodostavat hienon kokonaisuuden.

Ihan hyvä viini, muttei mikään kovin ihmeellinen. Oikeastaan aika perus ruokaviini. Liika makeus hieman häiritsee, muuten oikein hyvä kolmen tähden viini.

scented (rek.)

09/2014

Vuosikerta: 2011

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Erinomainen hintalaatusuhde. Hyvin etkoilla toimi ennen varsinaisii juhlii. Menee hyvin alas siltään.

Degarthe (rek.)

12/2013

Vuosikerta: 2011

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Kevyehkö rakenne, hieman marjaisa jälkimaku. Viiniwebin suosituksena 2013 joulupöytään. Toimi perinteisten jouluruokien kanssa hyvin, ei liian hallitseva. Menee myös sellaisenaan.

***

eemeli

10/2013

Vuosikerta: 2011

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Itse olen italialaisten ja argentiinalaisten viinien ystävä. Nyt halusin tehdä harkitun rohkean hypyn portugalilaisten viinien pariin, joista on kuulunut paljon hyvää ja tutustumiseen kehoittavaa viestiä.

Ensimmäisenä tarkastelun alla on Fonte do Beco.

Hinta pikkuisen alta kympin. Makuaistimus on kyllä ihan huippua. Ensin tulee pyöreää punaista marjaa - jota seuraa tanniinisempi jälkimaku suita suikistelevine makuineen. Mut se pointti on se sen jälkeen jälkimakuna tuleva mausteisuus, itseasiassa salmiakin lakritsinen jälkimaku. Ja se on paljon.

Hyvä viini - monipuolinen hintaluokassaan. Vähän erilainen. Portugalilainen. Hyvä tunnelma jäi tästä kyllä.

Vader (rek.)

09/2012

Vuosikerta: 2008

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Mausteinen, tanniininen.

Maisteltu juustojen (mm. mustaleima-emmental, tilsit, appenzeller) kanssa 1.9.2012.

Legless Scotsman (rek.)

06/2012

Vuosikerta: 2008

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Keskitäyteläinen, suklainen, hedelmäinen, tamminen, sherryinen ja tanniininen. Pisteet: 81/100.

II amatööri

06/2012

Vuosikerta: 2008

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Eilen, vaikka oli jo avattu valmiiksi, ei sisäfileen ja uuniperunaviipaleiden muassa ei niin maistunut, kuin vain marjamehulta, jotensakin. Tänään jatkettiin lohen, uusien kotimaisten pottujen ja chili-mangomaustesoosilla maustetun salaatin kera, olipa nautittavaa, hyvää punaviiniä. Hyvillä mielin. Tyhjäksi imaistussa pullossa tuoksui rusina..

ilsetervonen

05/2012

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Fonte do Beco oli vuoden viini 2010, erittäin ansaitusti, todellinen suosikkini. Valitettavasti se jäi vain vuosikertaan 2005 (tai ehkä -2007kin?). Valitettavasti 2008 vuosi ei tee millään tasolla oikeutta vanhalle vuosikerralle! Muuttunut etiketti kertoo täysin muuttuneesta sisällöstäkin.

urpi (rek.)

02/2011

Vuosikerta: 2008

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Väri on ehkä jopa hailakka. Tuoksu on hieman pistävä, mutta taustalta erottuu hyvin voimakkaasti rusina.

Maku on ohuehko täyteläiseksi mainostetulle viinille ja hieman pistävä, suuhun jää jälkimakuna lähinnä karvautta ja pientä mausteisuutta. Esittelyn lupaamaa vaniljaisuutta en löydä millään ja maku jää kauttaaltaan vaisuksi. Maussa on hieman marjoja, ja jonkin aikaa kielen päällä oltua erottuu hillomaisuuskin.

Ehkä tuli odotettua liikaa tai annoin ilmaantua liian vähän (30 minuuttia oli kolmas lasi), mutta ei tämä kyllä suosikkilistalle pääse muista kehuista huolimatta. Ei sinällään huono viini, lähinnä tämä on vain neutraali, eikä mitenkään erityinen. Jossain arvostelussa toivottiin makujen tiivistämistä ja sitähän tämä kaipaisi ollakseen mun makuun.

junnu55

01/2009

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Oikein maukas ja toimiva ruokaviini.

aslak2 (rek.)

12/2008

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Todellakin hyvä arvosana Viinistä viiniin-kirjassa (joka on loistava viiniopas jokaiselle). Ehkä hieman liikaa tanniineja vielä. Pariksi vuodeksi kellariin rauhoittumaan. Jälkimaku tosi pitkä joten ei kyllä taatusti vastaa EU-alueen 3-4 euron pulloja. On nimittäin tullut kokeiltua niitä aivan liikaa. Jos viini on mehumaisen vaalea se on taatusti pilantunut/korkkivika. Tämä viini on on väriltään lähes musta. Tuoksu on savuinen ja mausteinen.

Music-Man (rek.)

07/2008

Vuosikerta: 2005

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Hyvät arvostelut saanut viini joka vuonna 2007 voittanut kansainvälisen palkinnon,hm. Näillä eväillä varustettuna ja tietyin odotuksin ostin alkosta pullon. Alkajaisiksi minua arvelutti jo viinin väri sitä dekantteriin kaataessa. Viini oli väriltään "mehumaisen" vaaleaa ja tuoksu kirpeää. Annoin dekantoitua reilut puoli tuntia..Ensimmäinen suullinen oli kirpeän makuinen . Hillomaisuudesta eikä vaniljastakaan ollut mitään tieoa, ei myöskään kahvista. Nautin pullollisen savulohen, uusien perunoiden sekä parsan kera. Yleensä jotkut viinit hieman paranevat loppua kohtia, mutta tämä tapaus ei sitä tehnyt. Mielestäni viini on yliarvostettu laatuunsa nähden. Samantasoista viiniä saa ostaa EU:n alueelta 3-4 euroa pullo.

MikkoK (rek.)

02/2008

Vuosikerta: 2005

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Random Portugalilainen hyllystä. Yllätyksekseni täällä saanut sekä loistavaa että loistamatonta arviota. Ensivaikutelmani oli, että onpa vaatimatonta tavaraa eli ns. helposti alas valuvaa. Ei jättänyt oikein mikäänlaista mielikuvaa. Ei pahaa, ei hyvää. Otinpa toisenkin lasillisen, jonka annoin ilmastoitua jonkin aikaa. Ja aika merkillinen tulos tulikin. Tuoksussa ja kielen kärjellä hieman vaniljaa. Suussa ollessaan kielenpäällä ei tapahdu oikein mitään. Nielaisu ja kas kummaa. Jälkipotkuna tulee miellyttävän mausteinen ja marjainen elämys. Tosin ei kovin vahvana. Kannattaa tosiaankin antaa viivähtää tovin kielen päällä ennen vatsanpohjaan keikautusta. Ja ilmeisesti myös kannattaa antaa viinin haukata happea hetken ennen tarjoilua. Ei tämä kuitenkaan millään lailla muistuta niitä tervaisen raskaita, paksuja ja surumielisiä eliksiirejä, joita imailin Lissabonilaisessa kortteliravintolassa vuonna pettu ja käpy. Mistähän niitä saisi...? Tämä on tyylillisesti lähellä ehkäpä noita Andien rinteiden antimia. Jos tätä jotenkin saisi ikään kuin tiivistettyä, niin tässä olisi ainesta. Ilmeisesti tuo 2003 on ollut jotain sellaista. Eli kannattanee testata sitten tuo 2006.

Joose

01/2008

Vuosikerta: 2005

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Samaa mieltä muutamien muiden kanssa. Aivan yliarvostettu tuote. Ei poikkea millään tavalla tusinaviineistä.

jaakko (rek.)

01/2008

Vuosikerta: 2005

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Vuoden viiniksi minäkin tämän nimesin, kun muistelin wanhoja vuosikertoja, joita olin maistanut: hyvin omalaatuinen viini ja näyttää muuttuneen nyttemmin omalaatuisesta oudoksi. Ennemmin Ihan hyvä hintaansa nähden, mutta hintaluokassa 8-12e löytyy niin paljon parempiakin, että harvoinpa tätä tulee ostettua -- tai ehkä paremminkin ei koskaan. Vähän joka tarkoitukseen kun löytyy parempikin viini. Ei sillä, että tätä takaisin lasiin sylkisi... Vaikea valita kolmosen ja nelosen väliltä, mutta annettakoon nelonen vaikka vanhoilla meriiteillä. Tai ehkä juuri tason laskettua pitäisi antaa huonompi arvosana...

Ellosen Jussi (rek.)

12/2007

Vuosikerta: 2005

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Adventin epämääräinen levoton odotus. Pitkät jonot markettien kassoilla. Helppo arkiruoka ja mummo nojaamassa ovikelloon. Tarvitaan paahtokylkeä, pekoniperunoita ja laktoositonta fraîchea yrttisellä valkosipulijuonella. (Mummolla on tämä laktoosi-suvaitsemattomuus.)
Viini on marjaisan pyöreä, vaniljaisen kosiskeleva. Tanniininen runko kestää harteillaan grillatun lihan painon, jopa lisukkeena tiristetyt naudan ulkofileet.
Digestiivinä juoma liplattelee edelleen sujuvasti kuin mela soutuveneen kyljessä kesäyönä.
Mutta.
Missä lepää lepää ydin, minne on kätketty sielu ? Kaikkihan me muistamme sen hektisen rakkauden yön Etelä-Pohjanmaalaisessa vinttikamarissa vuonna 1989. Mutta kuka muistaa lämpimän suihkun Kannelmäessä 1994 ?

Jere

12/2007

Vuosikerta: 2005

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Ihan ok viini. Ei kuitenkaan mikään huippu!

Ras (rek.)

12/2007

Vuosikerta: 2005

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
2005 vuosikerta selkeä pettymys edellisiin verrattuna. Makujen orkesteri täysin epävireessä, ja jopa alkoholimaisuuskin puskee silmille. Mahtoi tulla varmaan vanhalla maineella voitto.

elias kivi

11/2007

Vuosikerta: 2005

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
noniin, piti kokeilla, harvoin, jos ikänä, medän ruokapödässä juodaa viinilehden *****:n viiniä. täytyy myöntää, että tähdet eivät ole turhia. niin paljon on juotu jopa kahden tähden viiniä ja pidetty hyvänä, mutta tämä tuntui heti alusta alkaen erilaiselta. syötävänä oli pelkkää tarjous uunikasleria, paahdettuja kasviksia ja punaviinikastiketta. ja uskokaa, maistui! tämä viini on ehdoton valinta meidän perheen joulupöytäviiniksi 2007. portugalia olen pitänyt viineissä aina espanjalaisten pikkuserkkuna (paitsi vinho verdet, paikan päällä nautittuna), mutta tämä todisti toista, samaa todistaa toivoakseni fc porto erinomainen riquelmo etunenässä ja vie eurocupin keväällä 2008.

gm

11/2007

Vuosikerta: 2005

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
viini tuoksi raa´alta tupakalta. en löytänyt yhtään vaniljaa. epäilin korkkivikaa ja palautin alkoon.

JN (rek.)

11/2007

Vuosikerta: 2005

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Ei lähellekään vuoden viinit -tittelin arvoinen eikä ollenkaan niin hyvä kuin vuosikerta 2003. Jo aiemmin maistoin tätä vuosikertaa lasillisen ja ajattelin, että vika oli vain siinä kyseisessä pullossa, mutta tänään uusi pullo ja samat ongelmat.

Edellinen arvostelija on osunut naulan kantaan: viini on pirstaleinen, sekava, epätasapainoinen. Kaiken lisäksi tässä on hapan jälkimaku. Vertailuviininä oli Dona Ermelinda ja se valloitti sydämet. Tämäkin tuli kyllä juotua, mutta karvaan pettymyksen vallassa.

mpr

11/2007

Vuosikerta: 2005

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Taas arvioidaan yhden pullon perusteella..
Viinissä paljon tavaraa mutta kaikki osaset pirstaleina ei
minkäänlaista harmoniaa. Viini ei kuitenkaan ollut pilalla, liekkö juuri pyörinyt alas alkon rappuja ja tiputettu lentokoneesta? Ostan kyllä uudelleen ja pidän pari viikoa tasoittumassa.

DJM

09/2007

Vuosikerta: 2004

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Mahtava viini hintaluokassaan!

maistelija (rek.)

04/2007

Vuosikerta: 2005

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
yhden pullon perusteella sanoisin, että vanilja ei varsinaisesti dominoi makua, sen sijaan yleinen mausteisuus jättää peruspunaviinimäisyyden alleen. Silti miellyttävä kokonaisuus, mutta ei niihin hetkiin, jolloin kaipaa nimenomaan punaviiniä.

Tulppu

10/2006

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Kävin viime viikolla katsastamassa Ison Omenan Alkosta tätä kun olin viininostoaikeissa liikkeellä. No tämähän oli tietenkin loppu. Siirryin omassa asteikossani pykälän alaspäin ja katsastin Quinta das Setencostasin paikan. Tyhjä sekin. Samoin Paxista, jota ajattelin kokeilla ensi kertaa, ei ollut pullon pulloa.

Tänään kävin Nummelan alkossa ja hain pari lekaa kutakin. Nyt on perusviinit, ns. weekly use-osasto, kunnossa.

Ras (rek.)

08/2006

Vuosikerta: 2004

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Ei todellakaan ole mainittavasti vaniljainen tämä 2004 -vuosikerta (eikä pullon kyljen tasting -info näin edes väitä).

Siitä huolimatta korkealaatuista ja suositeltavaa.

Marko (rek.)

07/2006

Vuosikerta: 2004

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Täysin yliarvostettu tuote. Tuoksu ja maku keskinkertaisia, jälkimaku ok, samoin väri. Kokeiltu viilennettynä ja dekantoituna, ei kehuttava tuote. Parhaimmillaan pizzan kanssa.

Tepa (rek.)

05/2006

Vuosikerta: 2004

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Miellyttävän vaniljainen maku, nousi ehdottomasti lempiviinieni joukkoon. Niin sanotusti helppoa juotavaa, vaikkakin jälkimaulta olisi voinut odottaa tuhdimpaa potkua.

Kuitenkin tämän hintaisena ehdottoman hyvä viini.

D.O.C.G.

05/2006

Vuosikerta: 2004

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Ihan hyvää.
4,5 pojoa hinta/laadultaan.
Mutta esim.Allora Primitivo ja Cousterac Réserve
on kuitenkin parempia tässä hintaluokassa.
Eli en osta tätä enää uudelleen mutta noita kahta olen ostanut ja ostan edelleen.

Väri oli oikein hyvän ja rehellisen punaviiniväristä ja makukin oikein perus punkkaria el ihan hyvä ostos .
Ei kuitenkaan aivan terävintä kärkeä hintaluokassaan mutta ei kaukanakaan.

Anita

04/2006

Vuosikerta: 2004

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Edellinen (2003) vuosikerta parempaa ja kypsempää.. 2004 bliisumpi! Mutta ihan hyvä ostos, hieman tanniininen

JohtajaSyrjänen

03/2006

Vuosikerta: 2004

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Toimiva viini, jossa tosissaan vanilja ja ehkä hieman lakritsainen aromi puski kivasti läpi. Erittäin hyvä punaviini.

Kaljami (rek.)

02/2006

Vuosikerta: 2004

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Teidän arvostelujenne pohjalta pullo Fonte do Becoa tarttui Alkosta mukaan. Jo tuoksu vei mukanaan, paljon vaniljaa ja marjoja. Maussa vanilja vielä voimistui. Jälkimaku tosin sangen lyhyt, mutta muuten mahtava makuelämys. Ostan toistenkin.

arwen

01/2006

Vuosikerta: 2004

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Tykkäsin kovasti. Vaniljaa pullossa...

Raato

01/2006

Vuosikerta: 2004

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Tuoksu kiehtova, monivivahteinen, mutta selvästi pehmeän vaniljainen. Maku ei täytä tuoksun ja aiempien arvostelujen kehujen asettamia odotuksia. Kevyt, mehumainen, pirteä ja helppo juoda, mutta ei tee lähtemätöntä vaikutusta. Hinnan vuoksi tulee varmasti ostettua toistekin, muttei nostata mahtipontisempia ylistyshaluja.

Santeri (rek.)

01/2006

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Vuosikerta 2003 oli samettisen vaniljainen, vuosikerta 2004 myös vaniljainen, mutta paljon tummempi ja tanniinisempi.

Molemmat ehdottomasti hintansa arvoisia. Kun kahta vuosikertaa saisi vertailla rinnakkain, varmasti oppisi paljon punaviinin luonteesta.

Vuosikerrat ovat veljeksiä, mutta eivät klooneja.

Jepss

01/2006

Vuosikerta: 2004

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Maistelin kehujen saattamana viiniä ja hyväähän se oli. Mietin vaan, että onkohan noissa vuosikerroissa eroja ja onkohan tuota vuosikertaa 2003 enää missään?

Kari

01/2006

Vuosikerta: 2004

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Ostin pullon edellisten kehujen ja viinistä viiniin kirjan pisteiden (4p. HL:2p.) innoittamana. Suussa maistui pehmeän vaniljainen maku, ei mitään voimakasta hedelmäisyyttä tai tuntuvaa jälkipotkua.

Erittäin hyvää viiniä, suosittelen.

J

11/2005

Vuosikerta: 2003

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Kerrassaan erilainen viini. Yhtä vaniljaista aromia saa hakea aina valion vaniljajäätelöstä asti, eikä siltikään ehkä päästä samaan. En kyllä ihmettele arvostelusuosiota. Harva viini tässä hintaluokassa yltää samaan.

jhm (rek.)

11/2005

Vuosikerta: 2003

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Kovasti kehuttu "bulkkikategorian" viini joka loppunut jopa joistakin Alkon myymälöistä .
Tuoksu on kyllä miellyttävä ja vivahdeikas,hedelmäinen,hillomainen ja vähän mausteinen.Maku on samoilla linjoilla,vivahdeikas ja hedelmäinen,toffeeta ja hillomunkkia.Jälkimaku on kuitenkin aika lyhyt,ja yleisvaikutelmana vähän mehumainen juoma.Tämä menee hyvin pizzojen ja perunalastojen kanssa.Hintaluokassaan hyvä ostos.Miellyttävä lipittelyviini.

JN (rek.)

10/2005

Vuosikerta: 2003

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Tämä on niin hyvää, että melkein arveluttaa kertoa. Viini-lehden 5/05 huippuarvostelun jälkeen tämä vuosikerta katoaa Alkosta hujauksessa.

Tuoksussa syvyyttä ja toffeeta, maku kaikin tavoin tyylipuhdas. Ehkä ei parasta mitä olen juonut, mutta hintaluokassaan käsittämättömän korkealaatuista.

Kiinnostuksen ja keskiarvon kehitys

 
 

Viinin pikavalitsin