Cortes de Cima Tinto

Tyyppi: Punaviini
Maa: Portugali
Valmistaja: Cortes de Cima
Koko: 0.75 l
Hinta: 21.1 e
Pakkaus: Kertapullo
Maku: Täyteläinen
Arvosana: Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
(
Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti )
Rek. käyttäjien arvosana
Arvosteluita: 2
Suosituksia: 0
Pettymyksiä: 0
Ostoslistalla: 0
  • Viinistä ei ole kirjattu taustatietoja. Rekisteröityneet käyttäjät voivat lisätä puuttuvia taustatietoja. Voit rekisteröidä oman tunnuksen täällä.
Lisää arvostelu

Uusi arvostelu

Arvostelija:

Vuosikerta:

Hinta/Laatu:

Arvostelu:

Arvostelut

jhm (rek.)

02/2006

Vuosikerta: 2000

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Tämä hieno viini on jo valitettavasti poistunut Alkon valikoimasta.Tuoksu hillomaisen hedelmäinen,luumuinen ja paahteinen.Maku on täyteläinen,runsaan hedelmäinen ja hieman tervainen.Tanniinit ovat pehmentyneet niin että kokonaisuus on pehmeän täyteläinen.Jälkimaku keskipitkä.Hyvin persoonallinen makuelämys.Nautittiin lampaanlihan kanssa onnistuneesti.Portugalilaiset onnistuvat usein yllättämään positiivisesti.

Ellosen Jussi (rek.)

11/2005

Vuosikerta: 2000

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Tänään löysin Pitkäripaisen poistomyynnistä edukasta eliittiä Portugalin suunnalta, hinta oli tipahtanut 16 euron kohdalle. Koskapa pulloja oli enää kolme hyllyssä, rohmusin trion kärryihini. Kyllä kannatti.
Tuoksu oli huumavan imelä ja hillomainen. Suljin silmäni maistaen pitkän siemauksen Cortes Valloittajaa. Sieluni silmin laskeuduin narisevia kierreportaita muinaiseen viinikellariin. Hämähäkinseittien alta paljastui menneiden vuosisatojen tammitynnyreitä ja pölyisiä pulloja, joiden sisältö oli säilynyt koskemattomana vuosisatojen ajan.
Avatessani silmäni havaitsin vaimoni tuovan uunin lämmöstä vadillisen täytettyjä paprikoita, hieman sisäfilettä ja höysteeksi wokattuja kasviksia. Mursin valkosipulipatongin ja valmistauduin kuuntelemaan Cortesin musiikkia. Hän asettautui flyygelin ääreen soittaen kauniita melodioita ja tenorinen ääni lauloi uljaita duurisointuja. Mieleeni tuli väkisinkin Elton John. Tyylikästä, taitavaa, herkkää ja romanttista.

Kiinnostuksen ja keskiarvon kehitys

 
 

Viinin pikavalitsin