Quinta da Giesta Tinto

Tyyppi: Punaviini
Maa: Portugali
Valmistaja: Boas Quintas
Rypäle: Tinta Roriz (45 %), Touriga Nacional (32 %), Jaen (23 %)
Koko: 0.75 l
Hinta: 12.99 e
Pakkaus: Kertapullo
Arvosana: Tähti Tähti Tähti Tähti
(
Tähti Tähti Tähti Tähti )
Rek. käyttäjien arvosana
Arvosteluita: 2
Suosituksia: 1
Pettymyksiä: 0
Ostoslistalla: 0
  • Viinistä ei ole kirjattu taustatietoja. Rekisteröityneet käyttäjät voivat lisätä puuttuvia taustatietoja. Voit rekisteröidä oman tunnuksen täällä.
Lisää arvostelu

Uusi arvostelu

Arvostelija:

Vuosikerta:

Hinta/Laatu:

Arvostelu:

Arvostelut

Jezza (rek.)

02/2011

Vuosikerta: 2008

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Tämä Portugalilainen viini tarttui käteen etsiessäni hieman kepeämpää punaista illanistujaisiin. Yleisesti ottaen Portugalilaiset ovat olleet melko varmoja ostoksia ja hinta-laatusuhteeltaan hyviä hankintoja. Tämä johtunee siitä, että Suomessa viinipiirit eivät ole suoranaisesti intoutuneet Portugalin potentiaalista (vielä), ja tämä näkyy muun muassa sopusuhtaisina hintoina, eivätkä laatuviinien hinnatkaan ole karanneet pilviin. Luonnollisesti menekillä on myös varjopuolensa, sillä Portugalin valikoimassa on melko lailla toivomisen varaa, tosin viime aikoina pientä toivon pilkahdusta on näkynyt, sillä uutuuksia on valikoimaan putkahtanut aika ajoin.

Portugalilaisia punaviinejä (Alkon valikoima) on leimannut tietty vaikeasti lähestyttävyys, sillä niiden aromimaailma on tietyllä tavalla sulkeutunutta ja niihin tutustuminen ottaa aikansa. Näin ollen on yleensä helpompi valita jokin uuden maailman tasapainoinen viini esimerkiksi illalliselle, sillä ne ovat usein ns. "varmoja valintoja" ja sopivat jokaiseen suuhun. Tämä viini todistaa jotain aivan muuta.

Quinta da Giestan väri on helakan punainen, siinä on mukana myös violetin sävyjä.

Maku täyttää suun pehmeällä marjaisuudellaan ja ryhdikkäillä parkkihapoillaan. Sopivan tiukat tanniinit rakentavat viiniin tasapainoisuutta, joka kestää aina hedelmäiseen jälkimakuun saakka. Viinin mehevyys nostaa veden kielelle ja virittää makuaistit kaakkoon. Ihastuttava kukkeus ja hento mausteisuus luovat viiniin moniuloitteisuutta, joka viimeistelee kokonaisuuden.

Quinta da Giesta sopii hyvin monenlaisen suupalan kyytipojaksi. Pizzat, kana- ja possuruoat sekä hieman ruokaisammat salaatit käyvät kaikki yhteen tämän viinin kanssa.

Tämä viini on oiva osoitus siitä, ettei esimerkiksi Viinistä viiniin- kirjasta (ym. viiniarvosteluja) tule lukea kuin raamattua (Quinta da Giesta hinta-laatu -2). Ainakin tässä tapauksessa oma kriittisyys viiniarvostelijoiden mietteitä kohtaan tuotti tulosta, muutoin tämäkin loisto-ostos olisi jäänyt hyllyyn pölyttymään.

Kokeile tervetulleena vaihteluna Pinot Noirille!

Tälle ihastuttavalle Portugalilaiselle 4 pojoa.

Riku (rek.)

03/2010

Vuosikerta: 2008

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Tasapainoinen kokonaisuus. Maku on pehmeä ja suuta hivelevän pehmeä.

Kiinnostuksen ja keskiarvon kehitys

 
 

Viinin pikavalitsin