Falcoaria Reserva

Tyyppi: Punaviini
Maa: Portugali
Valmistaja: Casal Branco
Rypäle: Castelão, Trincadeira
Koko: 0.75 l
Hinta: 16.23 e
Pakkaus: Kertapullo
Arvosana: Tähti Tähti Tähti Tähti
(
Tähti Tähti Tähti Tähti )
Rek. käyttäjien arvosana
  • Maahantuojan (Vinetum Oy) tiedot:
    Viini väri on tummanpunainen ja hieman kehittynyt. Tuoksussa on havaittavissa seetripuuta. Täyteläisessä maussa on kypsää hedelmäisyyttä ja jälkimaku on hennon pippurinen ja lakritsainen.

    Rypäleet ovat kasvaneet Lissabonin koillispuolella Ribatejon laatuviinialueella. Rypäleet poimittiin käsin yli 80-vuotiailta tarhoilta ja murskattiin perinteiseen tyyliin jaloin polkemalla. Viiniä kypsennettiin 9-12 kuukautta ranskalaisissa tammitynnyreissä ja lopuksi 4 kuukautta pulloissa ennen myyntiin päästämistä. Casal Brancon tila sijaitsee 70 kilometriä Lissabonista pohjoiseen Tejojoen rannalla. Tila on perustettu vuonna 1775 ja se on ollut Lobo de Vasconcellosin perheen hallussa jo yli 200 vuoden ajan. Siihen kuuluu kaikkiaan 660 hehtaaria maata, joista 140 hehtaaria on viinitarhoja. Casal Brancon vuosituotanto on 700 000 pulloa viiniä. Falcoaria Reserva voitti kultaa vuoden 2006 ”Challenge International du Vin”-messuilla Bordeaux’ssa. Kilpailussa oli mukana n. 5000 viiniä 36 maasta.
Lisää arvostelu

Uusi arvostelu

Arvostelija:

Vuosikerta:

Hinta/Laatu:

Arvostelu:

Arvostelut

Lauri

11/2009

Vuosikerta: 2004

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Pari maistelukertaa, erilasia liha- ja riistaruokia. Erittäin hyviä kokemuksia, tosin itse en pidä seurusteluviininä mutta esimerkiksi hirvenpaistin kanssa toimii kuin Sako .308 hirvenvasan keuhkoon.

Aave (rek.)

12/2007

Vuosikerta: 2004

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Rehevän kypsä marjaisa tuoksu on paahteisen viikunainen ja hennon yrttinen. Melko täyteläinen ja miellyttävän pehmeä maku on uunituoreen lakritsainen ja salmiakkisen mausteinen tarjoten makeaa vadelmaa - ja tuo lopulta mieleen sekahedelmäsopan rusinoineen ja luumuineen. Pitkä jälkimaku on monipuolinen.

Kokonaisuutena tasapainoinen, nautittava ja maanläheinen viini, jossa tammi on hyvin integroitunut. Tällä kertaa ruokaa ei täysiin pisteisiin vaadittu; Falcoaria maistuu mainiosti itsenään.

jhm (rek.)

01/2007

Vuosikerta: 2004

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Tuoksu on keskitäyteläinen,miellyttävän pehmeä,aromikas,mausteinen ja marjainen.
Maku samansuuntainen,pehmeä,monivivahteinen,marjaisa ja aromikas.Vertaus hienoon burgundiin on aika hyvä vaikka tallia tai nahkaa ei ihan löydy.
Alussa tämä tuntui vähän ohuenpuoleiselta,mutta ilmastoinnin myötä kokosi ryhtinsä mukavasti.

Johannes (rek.)

12/2006

Vuosikerta: 2004

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Kumma kyllä, tämä viini tuo mieleen monet Burgundit.

Tuoksussa on ylikypsiä tummia marjoja, mutta myös hiven sellaista eteläisempää paahteisuutta, jota ei Burgundista tietenkään löydy. Maku on pehmeä, silkkinen, tasapainoinen ja pitkä. Siinä on havaittavissa myös mansikan ja vadelman aromeja, mikä viimeistään johtaa ajatukset Ranskan Burgundin suuntaan. Myöhemmin myös tietty rustiikkinen sivuvivahde nousee esiin.

Mielestäni tämä on hienostunut ja tyylikäs viini. Se ei ole korostetun voimakas, mutta lihaa ja luustoa on silti aivan riittävästi.

Jones (rek.)

11/2006

Vuosikerta: 2004

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Tuoksu ei ole voimakas, mutta upea, hillitty tummien marjojen ja viikunoiden liitto.

Maalaismainen, robustikin maku on jo hyvin balanssissa eikä tammea edes huomaa runsaasta mausta. Jälkimaku tulee hiipimällä ja kestää pitkäääään ja hivelee suun sopukoita. Erikoinen tosiaan. Pidin kovastikin. Ruokaa ei ollut, mutta riistalle ja lampaalle kyllä laittaisin.

Pienenä yksityikohtana: väittävät, että köynnökset yli 80-vuotiaita, joista käytetyt rypäleet kerätty

Ellosen Jussi (rek.)

11/2006

Vuosikerta: 2004

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Viinissä on lupaava tuoksu; hedelmäinen rypäle on maturoitunut viikunaksi ja marjaisuus on muuttunut kypsäksi bukeeksi. Itse maku tuo lievän pettymyksen. Aromi ei ole luonteeltaan leveä, eikä sielultaan syvä. Lisukkeeksi hommatut patongit & chievret & porokeitot eivät kohota ennenaikaisen vapun ilmapalloja kattoon asti. Kuten britti sanoisi; 'This wine has not balls.'

Kiinnostuksen ja keskiarvon kehitys

 
 

Viinin pikavalitsin