Millcreek Merlot

Tyyppi: Punaviini
Maa: Makedonia
Valmistaja: St. Ursula
Koko: 0.75 l
Hinta: 5.9 e
Pakkaus: Kertapullo
Maku: Keskitäyteläinen
Arvosana: Tähti Tähti Tähti Tähti
(
Tähti Tähti Tähti Tähti )
Rek. käyttäjien arvosana
Arvosteluita: 4
Suosituksia: 0
Pettymyksiä: 0
Ostoslistalla: 0
  • Viinistä ei ole kirjattu taustatietoja. Rekisteröityneet käyttäjät voivat lisätä puuttuvia taustatietoja. Voit rekisteröidä oman tunnuksen täällä.
Lisää arvostelu

Uusi arvostelu

Arvostelija:

Vuosikerta:

Hinta/Laatu:

Arvostelu:

Arvostelut

TK (rek.)

01/2011

Vuosikerta: 2001

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Joskus tämän vuosituhannen alkupuolella sain eräältä tutulta pullon Millcreek Merlotia vm 2001. Ei oikein kiinnostanut, joten pullo unohtui pitkäksi aikaa kaapin perukoille kellariin.

Eilen kuitenkin tarvitsin ruokaan punaviiniä, ja tämä sattui kätöseeni. Epäilevällä kannalla olin, ei näin vanha näin halpa viini voi enää olla edes kastikeviiniksi sopivaa. Jos viini on pilalla, otetaan sitten jokin toinen viini.

Korkki oli kastunut koko pituudeltaan ja sen pinnassa oli hometta. Nestetaso oli kuitenkin vielä kaulassa. Pullo auki vain ja tilkka lasiin kokeilua varten ja pyöräytys lasissa. Väri on vielä punainen, edes reunat eivät taitu tiilen suuntaan. Tuoksu OK, ei korkkivikaa, ei tuoksu edes lattealta. Entä maku?

Jumankekka, sehän toimii vielä! Hedelmäisyys ihan OK, tanniinit vielä yllättävänkin rapsakat. Ei olisi liki 10 vuoden ikäiseksi halpisviiniksi uskonut.

Ei siis muuta kuin lasiin tilkka lisää ja kattilaan ohjeen mukainen määrä lihaa tekeennyttämään. Illan mittan siemailin loput viinistä pois eikä se levinnyt käsiin edes pullon oltua useita tunteja auki. Ei hävennyt ruokajuomanakaan riistapaistin kanssa.

Tämä tietysti pistää miettimään, millaista tuo viini on sitten nuorena ollut, jos se useamman vuoden kellarissa makaamisen jälkeen on vielä noinkin nuorekkaan oloista. Onko ollut aivan mahdottoman tanniinista ja tikkuista vuonna 2002? En tiedä; en ole kokeillut. Nyt se kuitenkin - ihme kyllä - toimi vielä vallan mainiosti. Ei tuota nyt kypsäksi pauillacilaiseksi missään nimessä luule, mutta iloinen ylläri kyllä.

Linda

03/2007

Vuosikerta: 2003

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Harmi, että tätä edullista viiniä ei saa enää Alkosta pullossa. Tässä hintaluokassa Mill Creek oli yksi suosikeistani miellyttävän tasapainoisen makunsa takia.

ViininEiHinnanystävä

04/2006

Vuosikerta: 2004

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Miellyttävä tuttavuus. Tumma tasainen väri, haju voimakas viinin mutta ei pistävä, maku tanniini aavistuksen kypsymätön, samoin jälkimaku. Kotikellaritallennukseen loistava valinta. Hyvä sellaisenaan vaikkapa ruokaviiniksi pihvin tai mausteisen ruuan kanssa. Halpaviinien parhaimmistoa Makedoniasta.

Fredrik

09/2005

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Jos lompakossasi on jäljellä vain kymmenen euroa ja pullonpalautuskuitti ja aikomus on ostaa illaksi kaksi pulloa punaviintä mökille, (pienestä Alkon myymälästä jossa valikoima on suppean suppea), niin tämä makedonialainen halpa Merlot -painotteinen viini on hyvä vaihtoehto. Kevyehkö hedelmäinen maku ja rubiinin punainen väri miellyttää, vaikka jälkimaku onkin vaatimaton. Join tätä ensimmäisen kerran monta vuotta sitten etisoppialaisittain maustetun kanapadan kanssa, ja kysyin isäntäväeltä joka oli säästökuurilla, mikähän hyvä viini tämä on. Sain tiedot ja ihmettelin, että tällä hinnalla saa kuitenkin ihan joutavaa tavaraa. Suosittelen tätä lähinnä hätäavaraviiniksi mökille tai veneeseen, nautittavaksi yksinään tai tavallisten liharuokien kanssa. Toisella nimellä ja hienolla ranskalaisella etiketillä moni menisi varmasti lankaan.

Kiinnostuksen ja keskiarvon kehitys

 
 

Viinin pikavalitsin