Bovin Vranec

Tyyppi: Punaviini
Maa: Makedonia
Valmistaja: Bovin
Koko: 0.75 l
Hinta: 8.75 e
Pakkaus: Kertapullo
Arvosana: Tähti Tähti Tähti
(
Tähti Tähti )
Rek. käyttäjien arvosana
Arvosteluita: 4
Suosituksia: 0
Pettymyksiä: 0
Ostoslistalla: 1
  • Viinistä ei ole kirjattu taustatietoja. Rekisteröityneet käyttäjät voivat lisätä puuttuvia taustatietoja. Voit rekisteröidä oman tunnuksen täällä.
Lisää arvostelu

Uusi arvostelu

Arvostelija:

Vuosikerta:

Hinta/Laatu:

Arvostelu:

Arvostelut

Henkka

10/2009

Vuosikerta: 2006

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Maseentunein mielin totesin, että Alko on poistanut tämän viinin valikoimistaan. Yhtään vastavaa ei ole tilalla. Ihme kyllä hyllyiltä löytyy lukuisia muita viinejä, jotka esimerkiksi Viinistä viiniin -kirjassa saavat vuodesta toiseen arvostelun "emme suosittele". Näitä voisi poistaa valikoimasta ja antaa tilaa myös pienten maiden laatuviineille.

Aave (rek.)

01/2009

Vuosikerta: 2006

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Sinipunaiseen taittuva rubiini. Tumman marjaisassa tuoksussa on rosmariinista yrttisyyttä sekä hentoa toffeeta. Keskitäyteläinen notkean pehmeä ja melko hapokas maku on tuoksua vastaavan marjaisa: karhunvattua, kirsikkaa ja karpaloa. Lisäksi löytyi hieman karvasta lakritsijuurta. Keskipitkässä jäljessä ikävää metallista onttoutta, jonka tilalle tosin nousi ajan myötä mokkaista tammisuutta.

En tiedä kuuluiko kielellä leikittelevä hento hiilihappoisuus asiaan mutta joka tapauksessa turhan epätasapainoinen esitys makuuni. Kuitenkin selkeää vaihtelua ja siksi tervetullutta.

Henkka

10/2008

Vuosikerta: 2006

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Täyteläinen, joka Alkon hinnastossa kuvillaan notkeaksi, tumman marjaisaksi, kirsikkaiseksi, mausteiseksi ja hennon tammiseksi. Kuvailu pitää paikkansa ja erikoinen poikkeus viineissä myönteisessä mielessä.

Lars Henriksson

02/2008

Vuosikerta: 2005

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Makedonialaisen Tikvesin tuottama T'ga Za Jug ("Kaipuu etelään) on tuttu ja suosittu viini muun muassa rauhanturvaoperaatioissa Balkanilla käyneiden suomalaisten keskuudessa. Viini mainitaan myös Hugh Johnsonin ja Jancis Robinsonin Suuressa Viinikirjassa (Tammi, 6.painos). Suomesta viiniä ei ole saanut kuin erikoistilauksella. Mukava yllätys on, että Alkon hyllylle on ilmestynyt samasta paikallisesta vranec -rypäleestä valmistettu Bovinin tuottama viini. Rypäleestä löytyy lisää tietoja Wikipediasta http://en.wikipedia.org/wiki/Vranec
Jos on kiinnostunut vertailemaan viinejä keskenään erityisesti rypäleiden perusteella, vranecista tehty viini on hyvä sisällyttää mukaan jo sen erikoisuutensa takia. Kavereiden kanssa tilamaamme T'ga Za Jug 2004 ei heti maistettuna ollut yhtä hyvä kuin paikan päällä juotu 1999 vuoden vuosikerta, mutta muutama lisävuosi kellarissa on tehnyt hyvää.

Kiinnostuksen ja keskiarvon kehitys

 
 

Viinin pikavalitsin