Josef Schmid Eiswein Blauer Zweigelt

Tyyppi: Punaviini
Maa: Itävalta
Valmistaja: Weingut Josef Schmid
Alue: Kremstal
Koko: 0.375 l
Hinta: 18.05 e
Pakkaus: Kertapullo
Arvosana: Tähti Tähti Tähti Tähti
(
Tähti Tähti Tähti Tähti )
Rek. käyttäjien arvosana
Arvosteluita: 1
Suosituksia: 0
Pettymyksiä: 0
Ostoslistalla: 0
  • Viinistä ei ole kirjattu taustatietoja. Rekisteröityneet käyttäjät voivat lisätä puuttuvia taustatietoja. Voit rekisteröidä oman tunnuksen täällä.
Lisää arvostelu

Uusi arvostelu

Arvostelija:

Vuosikerta:

Hinta/Laatu:

Arvostelu:

Arvostelut

hka (rek.)

11/2009

Vuosikerta: 2005

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Nyt vuorossa viimeinen kesälomamatkalta 2008 Itävallasta ostettu makea jälkiruokaviini.

Tämän Eisweinin tekee erikoiseksi se, että se on valmistettu punaviinirypäleestä (Blauer Zweigelt). Alkoholipitoisuus makeaksi viiniksi aika korkea (12,5 %). Valmistaja Weingut Josef Schmid lienee keskisuuri, melko tunnettu tuottaja (A-3552, Stratzing bei Krems, Austria).

Korkki tiukka, hyvänlaatuinen, pitkähkö (45 mm), hyvän tuoksuinen. Kutistunut yläosasta puoleen väliin pituudestaan pystyssävarastoinnin aikana.

Väri vaalea, erikoisen punainen, jota on vaikea kuvailla tarkkaan, siksi omintakeinen. Ehkä jokin rosé-viini voisi olla lähellä tuota punaista.

Tuoksu myös hyvin omintakeinen: ei hunajaa, ei viikunaa, ei rusinaisuutta, mutta täynnä makeaa vienoa parfyymimaisuutta.

Maku jatkaa tuota omintakeista linjaa, mutta nyt siitä erottaa jo taka-alalta viikunaa ja hunajaisuutta, vaikka tuo omintakeinen ominaismaku hallitseekin. Jättää miellyttävän kokonaisvaikutelman ja hyvän pitkähkön jälkimaun.

Viinin kumppanina Bergader Edelpilz-sinihomejuusto. Liitto toimi oivallisesti.

Ihan kelvollinen Eiswein. Kyllä arvosana nousee nyt tuota keskinkertaista (ok) paremmaksi. Jotain pientä ekstraa olisi silti pitänyt olla vielä lisää, jotta oltaisiin ylletty täyteen viitoseen

Kiinnostuksen ja keskiarvon kehitys

 
 

Viinin pikavalitsin