Willi Opitz Pinot Noir Reserve

Tyyppi: Punaviini
Maa: Itävalta
Valmistaja: Willi Opitz
Koko: 0.75 l
Hinta: 16.9 e
Pakkaus: Kertapullo
Arvosana: Tähti Tähti Tähti Tähti
(
Tähti Tähti Tähti Tähti )
Rek. käyttäjien arvosana
Arvosteluita: 4
Suosituksia: 2
Pettymyksiä: 0
Ostoslistalla: 0
 • Vuoden Viinit kilpailu 2010: 2. sija
  Euroopan punaviinit, hinta yli 15 euroa
  (Vuosikerta: 2007)
  Vuoden Viinit kilpailu 2011: 3. sija
  Euroopan punaviinit, hinta yli 15 euroa
  (Vuosikerta: 2008)
  Viinistä ei ole kirjattu taustatietoja. Rekisteröityneet käyttäjät voivat lisätä puuttuvia taustatietoja. Voit rekisteröidä oman tunnuksen täällä.
Lisää arvostelu

Uusi arvostelu

Arvostelija:

Vuosikerta:

Hinta/Laatu:

Arvostelu:

Arvostelut

crestfall (rek.)

10/2011

Vuosikerta: 2008

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Tuoksu on muhevahko, pinot noireille tyypillisen marjainen, ja kaiken keskeltä nousee hento maamaisuus. Vaikea erottaa, onko kyse enemmän puisevasta mausteisuudesta vai kevyen vaniljaisesta tammisuudesta runsaiden marjojen keskeltä. Viileänä viinin tuoksussa esiintyi alkoholin tuoksu voimakkaana elementtinä, mutta illan edetessä ja viinin lämmetessä alkoholi jäi kasvavan marjaisen tuoksun peittoon.

Maku on kepeän punamarjainen, mutta miellyttävän voimakas. Viini ei ole kevyimmästä päästä, mutta se ei lähentele myöskään uuden maailman runsaita pinot noirejakaan. Tuoreen punamarjaisaa makua tukevat reilut hapot, jotka tekevät viinistä pirteän ja selväpiirteisen. Tuoksussa aavistuksena esiintynyt mausteisuus astuu etualalle maussa, ja tarjoilee kevyen pippuista ja yllättävänkin savuista aromimaailmaa karpaloiden ja kirpeiden puolukoiden kylkiäisiksi. Lämmettyäänkään viinin kepeyteen verrattuna suhteellisen runsas alkoholi ei ryhdy onneksi puskemaan läpi.

Runsas hapokkuus ja kirpeähkö mausteisuus dominoivat jälkimakua, kevyt savuisuuden tunne tuntuu nousevan suun takaosasta nenään samalla kun alkoholi jää lämmittämään nielua. Viini tuntuu kaipaavan jonkinlaista ruokaa pehmittämään intensiivistä jälkimakua.

Tiivistettynä Willi Opitzin PN on miellyttävä ja hieman omaperäinenkin pinot noir, joka yhdistelee taidokkaasti pinot'den tyypillisimpiä, tyylikkäitä aromeita sellaisiin, joita harvemmin tulee yhdistettyä em. rypäleeseen. Miellyttävän puhdaspiirteinen ja raikas kokonaisuus, joka selvästi toimii paremmin kevyesti maustettujen mutta jopa hieman rasvaistenkin ruokien kanssa, kuin sellaisenaan. Avauduttuaan toimittaa tyylikkään seurusteluviinin virkaa, mutta ei varmasti runsaiden happojen ja mausteisuutensa kanssa ole siinä roolissa aivan jokaisen makuun.

Yleisestä miellyttävyydestään huolimatta viini ei ansaitse parhaita mahdollisia pisteitä hinta-laatu-suhteestaan, sillä nykyisen 16 euron hinnalla viini taistelee jo edullisimpien laatuburgundereiden ja mehevien uusseelantilaisten pinot noirien kanssa. Viini on juuri rahansa väärti, mutta tähän hintaan sitä saakin jo odottaa. Aiempien arvostelijoiden kommentit vuosikerrasta 2005 vaikuttavat todella mielenkiintoisilta, ja toivon pullon sellaista kävelevän joskus vastaan - nyt myynnissä oleva vuosikerta 2008 kuitenkin lupaa jo hyvää.

lator (rek.)

12/2010

Vuosikerta: 2008

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
85 pistettä.

JN (rek.)

02/2009

Vuosikerta: 2005

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Aivan upea viini. Pienen pinot-pruuvimme (4 viiniä) voittaja.

Tuoksussa ylikypsiä hedelmiä ja tropiikkia - mutta samaan aikaan poikkeuksellinen rapujuhlan tuntu: tilliä, meren tuoksua, melkein kuin suoraan rapulientä, mutta tyylikkyyden säilyttäen. Kaiken tämän lisäksi tuoksusta löytyy hento jalohomeinen vivahde. Yhdistelmä on erikoinen, mutta yllättävän herkullinen.

Maku on pehmeä ja sopivan täyteläinen. Tämän viinin ainoa heikkous on kammottava etiketti - se on aivan totaalisesti jäänyt muodista, jos on koskaan muodikas ollutkaan. Etiketin perusteella tuskin monikaan ostaisi tätä ja ehkä siksi sen paikka on tilausvalikoimassa.

Jones (rek.)

09/2008

Vuosikerta: 2005

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Tuoksussa runsaasti metsää ja maata.
Todella runsas ja miellyttävä vivahteikas tuoksu. Selvästi jo kehittynyt viini.
Hapot ja hedelmä hyvässä balanssissa. Maku on riittävän pitkä ja hivelee suuta punaisten ja tummien marjojen aromeilla. Maku muuttuu upeasti eri ruokalajien myötä
mutta toimii kaiken kanssa mitä pöydässä oli...

Alkon tilausvalikoimasta n. 15 €
Hieno näyte Itävallan nykyosaamisesta

Kiinnostuksen ja keskiarvon kehitys

 
 

Viinin pikavalitsin