Jean Bousquet Grande Reserve

Tyyppi: Punaviini
Maa: Argentiina
Valmistaja: Domaine Jean Bousquet
Alue: Mendoza
Rypäle: Malbec (50 %), Cabernet Sauvignon (25 %), Merlot (25 %)
Koko: 0.75 l
Hinta: 22.7 e
Pakkaus: Kertapullo
Arvosana: Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
(
Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti )
Rek. käyttäjien arvosana
Arvosteluita: 2
Suosituksia: 0
Pettymyksiä: 0
Ostoslistalla: 1
 • Takaetiketin kertomaa:
  Rypälekoostumus: 50% Malbec, 25% Cabernet Sauvignon ja 25% Merlot.
  Jean Bousquetissa yhdistyy mestarillinen eurooppalainen viinin valmistuksen taito poikkeukselliseen argentiinalaiseen ilmastoon ja maaperään. Viinitarhat sijaitsevat Andien kukkuloilla 1200 metriä merenpinnan yläpuolella. Suuri lämpötilavaihtelu saa aikaan sadonkorjuussa rypäleet, jotka ovat täysin kypsiä ja erinomaisen hapokkaita.

  Aromit tuovat esille kypsiä punaisia marjoja silkkisten pehmeiden tanniinien kera. Marjaisuus, mausteisuus ja tryffelisyys aikaansaavat lopputulokseltaan erittäin hienon makukimaran .

  Tämä viini sopii hyvin grillatun punalihaisen liha-aterian kanssa, juustojen kanssa kuin myös suklaisten jälkiruokien kera.


  Taustatiedot viinille on kirjoittanut: hka (05.07.2013)
Lisää arvostelu

Uusi arvostelu

Arvostelija:

Vuosikerta:

Hinta/Laatu:

Arvostelu:

Arvostelut

hka (rek.)

07/2013

Vuosikerta: 2007

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Tämä argentiinalainen punaviini maksoi lokakuussa 2010 Alkossa 22,70 euroa. Nyt se on jo poistunut Alkon vakiovalikoimista.

Korkki hyvänlaatuinen ja hyväntuoksuinen, pitkä (50 mm). Väri voimakkaasti tiilenpunaiseen vivahtava, muttei aivan loppuun saakka sitä seuraava, vaan jostain tiilenpunaisen ja rubiinin väliltä. Lähempänä kuitenkin tiilenpunaista. Tuoksu miellyttävän viinillinen ja maku samettisen hyväilevä. Jättää pitkään suussa viipyvän makuhermoja hellivän suutuntuman. Pehmeyttä riittää vielä jatkolasillisiinkin. Kaiken puolin kiitettävän hyvä tuttavuus.

Viinin kanssa nautittiin pastaa: spaghetti alla puttanesca ja jälkiruuaksi hieman juustoa: Juustoportin Keisarinjuusto. Viini komppasi kumpaakin kiitettävästi. Viinin korkea alkoholipitoisuus (14,5%) ei häirinnyt ollenkaan, vaan pysyi koko ajan kauniisti taka-alalla. Kelpo ruokaviini, joka ansaitsee ihan parhaan arvosanan.

Wombut (rek.)

04/2013

Vuosikerta: 2010

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Helmeilevän hapokas, nuori malbec. Ei sitä totuttua synkkien tanniinien myrskyä vaan erittäin lempeä ja helposti nautittava. Täydellinen kaveri pippuripihville ja miksei toimisi myös muiden mausteisten ruokien seuralaisena. Tässä hintaluokassa oletin viipyilevämpää makua, mutta vinkeä yllätys maun suhteen antaa viinille Kokeile ihmeessä-leiman!

Kiinnostuksen ja keskiarvon kehitys

 
 

Viinin pikavalitsin