Don David Malbec Reserve

Tyyppi: Punaviini
Maa: Argentiina
Valmistaja: Michel Torino
Rypäle: Malbec (100 %)
Koko: 0.75 l
Hinta: 11.99 e
Pakkaus: Kertapullo
Arvosana: Tähti Tähti Tähti Tähti
(
Tähti Tähti Tähti Tähti )
Rek. käyttäjien arvosana
Arvosteluita: 15
Suosituksia: 6
Pettymyksiä: 1
Ostoslistalla: 1
  • Viinistä viiniin-kirjan kuvaus

    Runsas ja avoin tuoksu josta voi erottaa karhunvatukkaa, havumetsää ja orvokkia. Täyteläinen maku on pakattu täyteen hedelmää. Makua sävyttää kypsien marjojen lisäksi vaniljainen tammisuus. Kypsät parkkihapot ja raikas hapokkuus tekevät kokonaisuudesta miellyttävän tasapainoisen. Kokonaisuus jättää pitkään viipyvän, nielua lämmittävän jälkivaikutelman.

    Ruokasuositus: Tummat liharuoat esimerkiksi grillattuna. Myös riista.

    Taustatiedot viinille on kirjoittanut: Jorge (07.01.2011)
Lisää arvostelu

Uusi arvostelu

Arvostelija:

Vuosikerta:

Hinta/Laatu:

Arvostelu:

Arvostelut

ROCK€ the COOL (rek.)

04/2013

Vuosikerta: 2011

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Tämä vuosikerta oli turhan tuimaa.

Jarmo79

02/2013

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Pyysin Alkon myyjää suosittelemaan argentiinalaista tai chileläistä täyteläistä punkkua. Katsoi minulla olevan kolme Malbecia korissa ja tarjosi tätä.. Ja hyvää on!

tommi462 (rek.)

10/2012

Vuosikerta: 2010

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Positiivinen yllätys. Lähes täydellinen hintaansa nähden. Tummaa ja täyteläistä. Sopi erittäin hyvin sekä burgundinpadan kanssa, että nautiskelteltavaksi muuten vaan.

Miina (rek.)

04/2012

Vuosikerta: 2010

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Juuri avattuna tuoksui ja maistui musteelle. Dekantoituna maku muuttui mustikkaiseksi ja oikein miellyttäväksi. Tuhti hyvä viini.

crestfall (rek.)

11/2011

Vuosikerta: 2009

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Väri todella tumma, lähes musta. Tuoksu kevyen mustaherukkainen ja karhunvatukkainen.

Suoraan avaamisen jälkeen viinin maku oli suht voimakas, mutta yllättävän ohut ja lyhyt. Yleisvaikutelma viinistä oli raa'an kitkerähkö, mausteinen, keskihapokas ja verinen. Jälkimaku oli melko pitkä mutta ohuehko. Tanniinit olivat edellisistä arvosteluista poiketen mielestäni melko vähäisiä eikä niin kovin ponnekkaita. Noh, viini tuntuu olevan avautumisen tarpeessa, joten annetaan sille aikaa tunti pari.

Odotuksen jälkeen tuoksu onkin yllättäen kovin antelias; mausteinen jossa seassa kypsää marjaa. Maku on täyteläisempi ja selvästi pidempi. Yleismaku on melko täyteläinen, kuiva, tumman hedelmäinen mutta edelleen melko tiukka, persoonallinen, tamminen ja lämmin. Viini on silti hieman turhan rustiikkisenkarhea sellaisenaan nautittna seurustelujuomana ja melkeinpä huutaa punaista lihaa ohelleen.

Aivan kuten edelliset arviotkin mainostavat, Don David todellakin vaatii pidemmän dekantoinnin, viini tuoreeltaan pullosta on täysin toinen verrattuna samaan nesteeseen paria tuntia myöhemmin.

Monopolin hinnoittelulla viini saa hinta-laatu-suhteekseen heikohkon kolmosen, eli se on jotakuinkin hintansa väärti. Allekirjoittanut sen sijaan osti viinin Siljan verovapaasta myymälästä varsin kohtuulliseen 7,90 euron hintaan, jolla hinta-laatu-suhde kipuaa vähintään vahvaksi neloseksi.

lator (rek.)

11/2011

Vuosikerta: 2009

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Kohtuullisen tumma purppura väri. Tuoksussa luumua, mustikkaa, mustaherukkaa, mustapippuria ja tammea. Keskitäyteläisessä maussa kohdataan tummaa hedelmää. Mausteisesta keskimausta siirrytään alkoholiseen ja tammiseen jälkimakuun, josta löytyy myös tupakkaa. Kauneusvirheet pudottavat pisteitä, mutta parantaa ruokapöydässä.

86 pistettä.

AaDee

09/2011

Vuosikerta: 2010

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Tätä suositeltiin minulle Sellon myymälässä, ja myyjä vaikutti asiantuntevalta. Pyysin viiniä porolle ja tämä sopi tosi hyvin sille. Kastikkeena oli katajanmarja - mustaherukkahyytelö - punaviinikastike. Helmi ja parhautta.

ROCK€ the COOL (rek.)

09/2011

Vuosikerta: 2008

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Jännittävä, salaperäinen maku!

Viltsu

02/2011

Vuosikerta: 2008

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Täyteläinen ja luonnetta löytyy.

Jorge (rek.)

01/2011

Vuosikerta: 2008

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Viini oli minulle täysin uusi ja ostin sitä jouluksi Option viiniklubin suosituksen perusteella. Viinihän osoittautui vallan mainioksi. Viini on aika tiukka aluksi, mutta aukeaa siitä aika kivasti. Tasapainoinen, ryhdikäs ja lämmin kokonaisuus. Ruokakumppanina mausteinen pinaatti-fetapasta, jolle tämä malbec pärjäsi erittäin hyvin.

Noooli

11/2010

Vuosikerta: 2008

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Tähän aina palaan.
Italialaisviinejä yleensä suosivana löydän tästä italiaanojen hyviä ominaisuuksia: luonnetta ja moniulotteisen maun. Pulloa näkemättä sijoittaisin viinin jonnekin Valpolicellan alueelle, josta suosikkini Sisilian ohella tulevat. Suosittelen.

JN (rek.)

11/2010

Vuosikerta: 2008

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Aluksi vähän säikähdin: Viini tuoksui pippuriselle syrahille ja maistui raa'alle tanniinipommille. Tuli ihan mieleen ylitammitettu rhonelainen perusviini.

Mutta kuinka ollakaan, noin tunnissa viini avautui ja ryhdistäytyi ihan kunnolla. Myös ruuan kanssa juotuna se paljasti hyvät ominaisuutensa. Nyt lasissa olikin tunnistettavammin malbec - ja kaiken lisäksi tanniinisuus antoi hyvää ryhtiä.

Saman tasoinen kuin Norton Privada, mutta 4 euroa edullisempi. Suosittelen kokeilemaan... kuten näköjään useimmat muutkin arvostelijat. Vaatii kyllä dekantointia tai tästä saa ihan väärän käsityksen.

88-89p. Mukavasti kirpeät tanniinit ja paljon pippuria. Vaatii kyllä ruokaa, ja tammi voi häiritä joitakin, sillä tästä huomaa että on viipynyt tynnyrissä.

Wine&Dine (rek.)

08/2009

Vuosikerta: 2007

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Tuli ostettua pitkäripaisen naismyyjän suosituksella; oli kuullema oma lemppari. Naudan ulkofileen kanssa tuli nautittua ja kyllä toimi. Avasimme pullon 2 tuntia aikaisemmin ja dekantoimme useaan otteeseen; viini todella vaatii sen. Tuoksussa mausteisuus tulee vastaan heti ja viini on todella täynnä makujen ja mausteiden ilotulitusta. Jälkimaku yltää aina sieraimiin saakka mutta todella tyylikkäästi. Pippurinen ja luumuinen viini. Pihvin kanssa, todellakin.

Wineserver (rek.)

03/2009

Vuosikerta: 2007

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Erittäin tumma väriltään. Täyteläinen ja tasapainoinen. Heldelmäinen, lämmin, runsas ja pehmeän tanniininen. Hyvää vastinetta rahoille.
Pisteet: 89

SR

03/2009

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Pullo kannattaa avata reilusti ennen nauttimista. Tunti avaamisen jälkeen oli vielä kovasti tanniininen. Luonteikas kyllä, sopii riistalle.

Kiinnostuksen ja keskiarvon kehitys

 
 

Viinin pikavalitsin