Zuccardi Zeta

Tyyppi: Punaviini
Maa: Argentiina
Valmistaja: Familia Zuccardi
Koko: 0.75 l
Hinta: 28.9 e
Pakkaus: Kertapullo
Arvosana: Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
  • Viinistä ei ole kirjattu taustatietoja. Rekisteröityneet käyttäjät voivat lisätä puuttuvia taustatietoja. Voit rekisteröidä oman tunnuksen täällä.
Lisää arvostelu

Uusi arvostelu

Arvostelija:

Vuosikerta:

Hinta/Laatu:

Arvostelu:

Arvostelut

petsku

09/2007

Vuosikerta: 2002

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
juhan kanssa samaa mieltä . missä viipyy vuosikerta 2003 ?

Juha Pesonen

07/2007

Vuosikerta: 2002

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Familia Zuccardin huippuviini. Erityisesti vuosikerran 2002 Zeta on saavuttanut maailmalla lähes kulttimaineen. Ensimmäinen Alkoon syksyllä 2006 saapunut erä varattiin jo ennen juoman saapumista hyllyyn saakka. - Ja ihmekös tuo. Alkon hinta, noin 29 euroa/pullo, oli huippuedullinen, sillä maailmalla arvoonsa noussut viini oli korottanut hinnan jo lähes 100 dollariin pullolta. Pieni erä Zeta 2002:sta tuli Alkon hyllyille vielä alkuvuonna 2007 - edelleen samaan huippuedulliseen hintaan.

Zeta 2002 on viininä mitä mainioin. Erittäin täytetläinen, monipuolinen, mausteienn, mutta samalla sopivasti hedelmäisyyttäkin säilyttänyt viini tuntuu ottavan paikaknsa hyvän ruoan rinnalla joustavasti, sopeutuen niin juustojen kuin tuhdin pihvinkin täydelliseksi partneriksi. Tanniineiltaan viini on pehmennyt omalla vuoden seurantajaksollani selvästi, ja viini tuntuu olevan hyvässä nautintakunnossa nyt kesällä 2007 tätä kirjoittaessani. Tuottajan mukaan viini on parhaimmilaan nyt, mutta säilyy hyvänä vielä noin 10 vuotta oikein varastoituna.

Vuosikertaa 2003 en ole itse päässyt vielä maistamaan, mutta kuulopuheiden mukaan 2003 ei ole aivan samalla tasolla kuin vuotta vanhempi Zeta. Erinomaisesta viinistä joka tapauksessa lienee 2003:ssakin kyse.

Kiinnostuksen ja keskiarvon kehitys

 
 

Viinin pikavalitsin